BİRAZ ZOR GİBİ!

BİRAZ ZOR GİBİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşmeye kademeli geçiş için açıkladığı 1 Mart tarihi, Erzurum’u önce heyecana sevketti, ardından kara kara düşündürmeye başladı.

BİRAZ ZOR GİBİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşmeye kademeli geçiş için açıkladığı 1 Mart tarihi, Erzurum’u önce heyecana sevketti, ardından kara kara düşündürmeye başladı.

BİRAZ ZOR GİBİ!
Editor: admin
26 Şubat 2021 - 11:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşmeye kademeli geçiş için açıkladığı 1 Mart tarihi, Erzurum’u önce heyecana sevketti, ardından kara kara düşündürmeye başladı. Şehirde vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmeye başlaması, vatandaşın ve özellikle de esnafın 1 Mart sevincini kursağına dizerken, Erzurum’un yeni normallere geçişi şimdilik zor gibi görünüyor. Son 10 gün içerisinde vaka sayısının yüz binde 37’lerden yüz binde 59’lara kadar çıkması Erzurum’u tedirgin ederken, vaka sayılarının önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği ise çok merak ediliyor. Yetkililer, Erzurum’da yeni bir dalganın söz konusu olabileceği uyarısında bulunarak, “Vaka sayılarındaki artış bu dalganın habercisi olabilir!” görüşünü paylaştılar.

ŞEHİRDE BİR BEKLENTİ OLUŞMUŞTU…

Son 10 güne kadar Erzurum’da işlerin gayet yolunda gittiğini hatırlatan konu ile ilgililer, “Vaka sayılarındaki düşüş; normalleşme süreciyle ilgili olarak şehirde bir beklenti oluşturmuştu. Ancak son 10 gün içerisinde vaka sayılarında yeniden yükselme başladı. Erzurum şu anda en çok risk taşıyan 10 il arasında sayılıyor. Hatta medyaya yansıyan kimi haberlere göre; bu 10 şehir için 15 günlük karantina tavsiyesi bile konuşuluyor. Bilim Kurulu’nun bu konuda ne düşündüğü ya da nasıl bir yol haritası çizeceği henüz bilinmiyor; ancak şehirdeki vaka sayılarının artması Erzurum için yeni bir dip dalganın habercisi olabilir!” diye konuştular.

ERZURUM’DA NORMALLEŞME ZOR GİBİ!

Bilim Kurulu’nun 1 Mart’ta geçişi planlanan kademeli normalleşme süreci için tavan oran olarak yüz binde 10’ları belirleyeceğinin düşünüldüğünü kaydeden uzmanlar, “Beklentiler bu yönde ve eğer oran 10 bandında olursa, Erzurum’da 1 Mart itibariyle normalleşmeye kademeli geçişten söz edilemez. Çünkü mevcut vaka sayısı bu oranın çok üzerinde. Dolayısıyla önümüzdeki 2 haftalık süreyi çok ciddi bir biçimde değerlendirmemiz ve bulaş riskini ortadan kaldırabilmek için temas ortamlarından uzak durmamız gerekiyor. Mutasyonlu virüs tehlikesinin baş gösterdiği bir dönemde bu tehlikeli artış çok ciddi sonuçlar doğurabilir!” uyarısında bulundular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!