Bitsin artık şu tünel!

Bitsin artık şu tünel!

Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde bulunan Pirinkayalar Geçidi, bu hafta sonunda da sürücülerin kâbusu oldu.

Bitsin artık şu tünel!

Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde bulunan Pirinkayalar Geçidi, bu hafta sonunda da sürücülerin kâbusu oldu.

Bitsin artık şu tünel!
Editor: admin
17 Haziran 2021 - 12:07

Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde bulunan Pirinkayalar Geçidi, bu hafta sonunda da sürücülerin kâbusu oldu. Yağışların da etkisiyle yolu çevreleyen dağlardan kopan kaya parçaları, sürücülere ecel terleri döktürürken, Pirinkayalar Tüneli’ndeki çalışmalar ise son sürat devam ediyor. Bu yıl hizmete açılması planlanan Pirinkayalar Tüneli’nin resmen yılan hikâyesine döndüğünü söyleyen vatandaşlar, geçit üzerinde heyelana karşı yer yer tedbir alınmış olunmasına rağmen tehlikenin devam ettiğini, dağdan kopan kaya parçalarının hem ulaşımı, hem de can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi. Önceleri bu kadar yoğun heyelan yaşanmayan bölgede, son zamanlarda sık sık kaya kopmaları yaşandığını dile getiren sürücüler, “Yolu çevreleyen dağlardaki kayalar son yıllarda deformasyona uğradı. Yağışların da etkisiyle yumuşayan kaya bağlantıları heyelana neden oluyor” diye konuştular.

 

ŞİMDİYE BİTİRİLMESİ GEREKİYORDU

Şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gereken Pirinkayalar Tüneli’ndeki çalışmaların devam ettiğini, ancak tünelin ne zaman açılacağının bilinmediğini dile getiren vatandaşlar, “Bu geçit özellikle yaz sezonunda çok daha fazla kullanılıyor. Çünkü bölge turizm bölgesi ve insanlar buradaki tabii güzellikleri görmek için buralara akın ediyor. Heyelanı geçidi kullanmak zorunda olan araçların sayısı bile olumsuz etkiliyor. Geçitten geçen araç sayısı arttıkça heyelan olaylarında da artış oluyor” şeklinde konuştular.

Bu sezonun oldukça verimli geçirilmesi ve tüneldeki çalışmaların artık son bulmasını isteyen sürücüler, “Bu geçidi kullanırken sürekli başımızdan aşağı taş yağacağı korkusuna kapılıyoruz. Bu tünel şimdiye kadar bitirilmiş ve hizmete açılmış olmalıydı. Bu yüzden ilgili kurumların bu konuda hassasiyet göstermelerini ve tüneli tamamlayarak artık hizmete açmalarını bekliyoruz” dediler.

HAFTA SONUNDA HEYELAN KORKUSU

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu yağışların etkili olduğu bölgede, yine birçok noktada heyelan yaşandı. Dağdan kopan kayalar yüzünden ulaşımın kontrollü olarak gerçekleştirildiği geçitte, yollara dökülen kaya parçaları karayolları ekiplerince temizlenirken, eğlenceli bir gün geçirmek için bölgeye akın eden piknikçiler ise, zor anlar yaşadı. Kimi vatandaşlar, dağdan kopan kapa parçalarını cep telefonlarıyla kaydederken, kimi sürücüler de geçidi kullanmak için yağışın durmasını bekledi.
Yenigün / Erzurum 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.