Düğün sektöründe meraklı bekleyiş

Düğün sektöründe meraklı bekleyiş

Pandemiden en çok etkilenen meslek kollarının başında gelen düğün sektörü, gözünü 1 Haziran’da açıklanacak yeni normalleşme takvimine çevirdi.

Düğün sektöründe meraklı bekleyiş

Pandemiden en çok etkilenen meslek kollarının başında gelen düğün sektörü, gözünü 1 Haziran’da açıklanacak yeni normalleşme takvimine çevirdi.

Düğün sektöründe meraklı bekleyiş
Editor: admin
27 Mayıs 2021 - 12:37

Erzurum’da virüsün yayılım hızını artırdığı ileri sürülmekle birlikte pandemiden de yine en çok etkilenen meslek kollarının başında gelen düğün sektörü, gözünü 1 Haziran’da açıklanacak yeni normalleşme takvimine çevirdi. Sektör temsilcileri, geçtiğimiz Mart ayından bu yana dünyaya adeta kâbusu yaşatan salgın sebebiyle düğün sektörünün alt-üst olduğunu vurgulayarak, “Artık bu kâbus sona ermeli ve sektörümüz yeniden hayat bulmalıdır” görüşünü paylaşıyor. Sosyal medyada çeşitli görseller ve klipler paylaşan sektör yetkilileri, bu yaz sezonunun da sınırlamalarla geçirilmesi halinde sektörün artık bir daha toparlanamayacağını öne sürü. Sektörde faaliyet gösteren birçok iş kolunda faaliyetin durduğunu hatırlatan düğün organizasyon ve işletmecileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı yeni açıklamaları merakla beklediklerini söyledi.

BİRÇOK İŞLETMENİN KAPISINA KİLİT VURULDU

Geçtiğimiz yıl yaz sezonunda düğünlere ve organizasyonlara bir takım kısıtlamalar getirildiğini ifade eden düğün sektörü temsilcileri, “Geçen yıl bizim sektörümüze yönelik olarak bir takım eleştiriler yapıldı. Virüsün yayılmasında düğünlerin ve organizasyonların etkili olduğu ileri sürüldü. Hâlbuki diğer sektörler gibi, biz de gerekli tedbirleri almıştık. Ama kontrolsüz bulaşın faturası ne yazık ki bize kesildi” diye konuştular. Salgın sebebiyle düğünlere getirilen kısıtlama yüzünden son bir yıl içerisinde birçok işletmenin kapısının kapandığını ve iş yapamaz hale geldiklerini dile getiren sektör temsilcileri, “Son bir yıldır bütün organizasyonlar iptal oldu. Burada hem evlenecek çiftle, hem de bizler büyük ölçüde mağduriyet yaşadık” dediler.

DÜĞÜNLERE KISITLAMA SÖYLENTİLERİ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Haziran’dan geçerli olacak şekilde açıklayacağı yeni normalleşme takvimini merakla ve büyük bir heyecanla beklediklerini ifade eden sektör temsilcileri, “Bazı duyumlara göre düğünlerle ilgili olarak yeni kısıtlamalar söz konusu olacakmış. Bu kısıtlamaların artık kaldırılmasını istiyoruz, çünkü bizim sektöre bağlı olarak faaliyet gösteren birçok iş kolu var. Düğün sektörünün kısıtlanması demek, bu iş kollarının artık nefes alamaz hale gelmesi demek olacak. Bu yüzden düğün sektörüyle ilgili olarak atılacak adımların bu mağduriyetimiz göz önünde bulundurularak atılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
Yenigün Erzurum

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!