Fiyat istismarına dikkat!

Fiyat istismarına dikkat!

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla evlerde alışveriş hazırlıkları başlarken, tüketicileri ise, istismar korkusu sardı.

Fiyat istismarına dikkat!

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla evlerde alışveriş hazırlıkları başlarken, tüketicileri ise, istismar korkusu sardı.

Fiyat istismarına dikkat!
Editor: admin
24 Mart 2021 - 15:42

Her yıl Ramazan ayı öncesinde fiyat istismarının yaşandığı piyasalarda özellikle belli başlı ürünlerin fiyatlarında görülen artış, yeniden gündem konusu olmaya başladı. Tüketiciler, Ramazan aylarında dikkat çeken fiyat istismarının önüne geçebilmek için belediyelerin şimdiden harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Belediyelerin zabıta ekipleri piyasaları denetlemek için Ramazan ayının gelmesini beklememeli. Piyasalar şimdiden denetlenmeli, belli başlı ürünlerin fiyatları mercek altında tutulmalı ve Ramazan ayında yaşanabilecek olası artışların mutlaka hesabı sorulmalı. Çünkü piyasalarda fiyat istismarına gitmek için Ramazan ayını bekleyen ve sırf Ramazan ayına özel stokçuluk yapanlar var” diye konuştular.

BELEDİYELER BİR ARAYA GELMELİ!

Erzurum’daki belediyelerin her fırsatta koordinasyon ve işbirliğine vurgu yaptığını hatırlatan vatandaşlar, “Eğer işbirliği yapacaklarsa tam da böyle bir konuda yapsınlar. Bütün belediyelerin zabıta ekiplerinin Ramazan ayına kadar yoğunlaşacağı denetimler, fiyat istismarına yönelik olmalıdır. Çünkü şimdiden Ramazan ayı için yumurta istifleyen esnaf ve marketler olduğu konuşuluyor. Faturalar tek tek kontrol edilmeli, hangi esnafın ya da hangi marketin yumurtayı kaç liradan alıp, kaç liraya satmaya çalıştığı tespit edilmelidir. Gıda alışverişinin yoğun yapıldığı ve temel gıda ürünlerinin fazlaca tüketildiği Ramazan ayında fiyat istismarına yönelmek ne kadar ahlak dışı bir tutumsa, ilgili kurum ve kuruluşların buna göz yumması da bir o kadar sorumsuzluktur” dediler.

RAMAZAN AYINA ÜÇ GÜN KALA DENETİM OLMAZ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan tüketici vatandaşlar, Ramazan ayı öncesinde çok geniş kapsamlı bir denetim başlatılmasını isteyerek, “Bu denetimlere şimdiden başlanırsa bir faydası olur. Aksi halde Ramazan ayına üç gün kala yapılan denetimlerde ay bacayı çoktan savuşmuş olur. Temel gıda ürünlerindeki fiyatlar şimdiden kayıt altına alınmalı ve fiyat artışları an be an kontrol edilmelidir!” diye konuştular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!