Günlük ortalama 200 vaka!

Günlük ortalama 200 vaka!

Erzurum, her 100 bin nüfusta rastlanan Covid-19 vaka sayısında İstanbul’u bile solladı.

Günlük ortalama 200 vaka!

Erzurum, her 100 bin nüfusta rastlanan Covid-19 vaka sayısında İstanbul’u bile solladı.

Günlük ortalama 200 vaka!
Editor: admin
22 Mayıs 2021 - 10:39

Erzurum, her 100 bin nüfusta rastlanan Covid-19 vaka sayısında İstanbul’u bile solladı. Türkiye’nin 61 ilinde her 100 bin nüfusta rastlanan haftalık vaka sayısı binin altına düşerken, Erzurum’un da aralarında bulunduğu 20 ildeki vaka sayıları henüz binin altına düşmedi. Erzurum ise, bir haftada görülen vaka sayısı bakımından İstanbul’u bile geride bıraktı. Her 100 bin nüfus başına hesaplanan vaka oranlarına göre; Erzurum’da son bir haftada görülen vaka sayısı bin 400’ler dolayında seyrediyor. Bunun da günlük ortalaması 200’e tekabül ederken, söz konusu oran Erzurum şartlarında çok ciddi bir tehlikeyi işaret ediyor. Uzmanlar, salgının Türkiye genelinde düşüş seyri yaşadığının altını çizerek, Erzurum’un da bu sürecin içerisinde bulunduğunu, ancak düşüş hızının diğer illere göre yavaş olduğuna vurgu yapıyor.

KAPANMAYA RAĞMEN GÜNLÜK 200 VAKA

Türkiye’de en son açıklanan insidans haritasıyla Erzurum’daki haftalık vaka sayısının bin 478 olduğu anlaşılırken, uzmanlar, “Bu rakam Erzurum için halen dikkat çeken bir rakam. Salgının geçtiğimiz yıl pik yaptığı Temmuz ayı ölçeğinde ele alacak olursak; gülük vaka sayıları 400 dolayındaydı. Üstelik o dönem öncesinde bir kapanma da söz konusu olmamıştı. Fakat şimdi kapanmaya rağmen günlük vaka sayısı 200’lerde geziyor. Bu oran 1 Haziran ve sonrası için büyük bir riski teşkil ediyor. Bu nedenle tedbir noktasında kayıtsız kalınacağını düşünmüyoruz” diye konuştular.

1 HAZİRAN’DAN SONRASI SIKINTI!

1 Haziran’da geçilmesi beklenen yeni normalleşme dönemine bu rakamlarla girilmesinin sakıncalı sonuçlar doğurabileceğini kaydeden konu ile ilgililer, “Bu oranlar Erzurum özelinde bir takım tedbirler alınmasını gerektirebilir. Çünkü 1 Haziran’dan sonra temasın yoğunlaşması söz konusu olacak. Örneğin lokantalar, kahvehaneler, restoran, kafe gibi toplu kullanım alanlarının kapıları insanlar için yeniden açılmış olunacak. Bu da ilerleyen aylarda salgının yeni bir dalgalanma yakalayabileceği anlamına geliyor. Dolayısıyla önümüzdeki 10 günlük süreyi kesinlikle tedbirlere sıkı bir biçimde uyarak geçirmeliyiz” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!