Kimse vatandaşı suçlamasın!

Kimse vatandaşı suçlamasın!

Erzurum’da vaka sayılarının düşük olması, vatandaşlardan çok denetimlerden sorumlu kurumları gevşetti.

Kimse vatandaşı suçlamasın!

Erzurum’da vaka sayılarının düşük olması, vatandaşlardan çok denetimlerden sorumlu kurumları gevşetti.

Kimse vatandaşı suçlamasın!
Editor: admin
23 Şubat 2021 - 11:10

Erzurum’da vaka sayılarının düşük olması, vatandaşlardan çok denetimlerden sorumlu kurumları gevşetti. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen neredeyse şehrin yarısının dışarıda olduğu Erzurum’da, kimi güzergahlarda zaman zaman trafik yoğunluğu bile yaşandı. İnsanlar cadde ve sokaklarda diledikleri gibi gezinirken, belli başlı güzergahlar haricinde kontrol noktası da oluşturulmadı. Erzurumlu vatandaşlar, “Yetkili kurumlar tedbirleri gevşetmememiz için bizlere uyarıda bulunuyor ama kendilerinin tedbirlerden haberi yok. Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde şehrin yarısı dışarıda; ama bu durum hiç kimsenin umurunda bile değil!” diyerek, denetimden sorumlu olan kurum ve kuruluşların son günlerde iyice boşverdiklerini ileri sürdü.

ŞEHRİN YARISI DIŞARIDA GEZİYOR

Dadaşlar, “Aylardır günlük ve haftalık sokağa çıkma tedbirleri uygulanıyor. Bunun sebebi tedbirlere tam olarak riayet edilmiyor oluşu yüzünden. Ama son zamanlarda artık devletin ilgili kurumları da işin yakasını bıraktı. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dileyen dilediği yere gidiyor, cadde ve sokaklarda geziyor, araçlar trafikte fink atıyor; ama yetkili kurumlar bu duruma sadece seyirci kalıyor. Her fırsatta biz vatandaşlara tedbirlere sıkı sıkıya sarılmamızı tembihleyenler, maalesef tedbirleri denetlemekten bile geri duruyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde şehrin yarısı dışarıda; bunu bir tek biz mi görüyoruz, yetkililer görmüyor mu? Görüyorlarsa neden müdahale etmiyorlar?” diye sordular.

TEDBİRLERİ ASIL DENETLEYİCİLER DELİYOR!

Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan vatandaşlar, “Eğer ortada uyulması gereken kurallar ve alınmış bir takım tedbirler varsa, bu tedbirlere uymak vatandaşları olduğu kadar, denetimle sorumlu kurumları da bağlar. Vatandaş sokağa çıkmayacaksa, polis de çıkanları denetleyecek. Kısıtlama günlerinde yaşanan trafik ve insan yoğunluğu, tedbirleri vatandaşların değil, aslında denetimle sorumlu kurumların deldiğini gösteriyor. Biz salgınla mücadeleyi bu şekilde mi yapacağız? Erzurum’da vaka sayısı düşük diye tedbirleri görmezden mi geleceğiz?” şeklinde konuştular.
Erzurum Yenigün

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!