Kış hastalıkları tavan yaptı

Kış hastalıkları tavan yaptı

Hava sıcaklıklarının sürekli değiştiği Erzurum’da, mevsimsel hastalıklar da rekora doğru koşmaya başladı.

Kış hastalıkları tavan yaptı

Hava sıcaklıklarının sürekli değiştiği Erzurum’da, mevsimsel hastalıklar da rekora doğru koşmaya başladı.

Kış hastalıkları tavan yaptı
Editor: admin
30 Ocak 2019 - 12:20

Hava sıcaklıklarının sürekli değiştiği Erzurum’da, mevsimsel hastalıklar da rekora doğru koşmaya başladı. Hastanelerin acil poliklinikleri başta olmak üzere hemen hemen tüm servislerinde mevsimsel hastalıklara dayalı şikâyetlerde artış kaydedilirken, en başta görülen rahatsızlıkların başında ise, alt ve üst solunum yolu hastalıkları ile sindirim sistemi problemleri geliyor.

Erzurum’da kış hastalıkları adeta tavan yaptı. Hava sıcaklıklarının sürekli iniş-çıkış kaydettiği Erzurum’da, mevsimsel hastalıklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Soğuk algınlığı, grip, öksürük, ishal ve karın ağrısı gibi şikayetlerle hastanelerin yolunu tutan vatandaşlar, hastane servislerinde uzun kuyruklar oluştururken, en sık görülen vakaların başında ise, alt ve üst solunum yolu rahatsızlıkları geliyor.
HAVA SICAKLIKLARI ÖNEMLİ ETKEN
Uzmanlar, özellikle kış ve ilkbahar geçişlerinde karşılaşılan sağlık problemlerinin, hava sıcaklıklarındaki değişkenlikler yüzünden artık Ocak ayında bile görülebildiğini dile getirerek, soğuk algınlığı ve grip gibi vakaların, aslında hava sıcaklıklarına dikkat edilmemesi sebebiyle ortaya çıktığını ifade ettiler.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLÜ TUTULMALI
Konu ile ilgililer, “Soğuk ve kirli hava sebebiyle alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları sıkça karşılaşın vakaların başında geliyor. Farenjit, Alerjik Rinit ve Sinüzit gibi hastalıklar, sıralamada en üstlerde yer alırken, yine bronşit ve pnömoni gibi rahatsızlıklar da, kış mevsimlerinde sıklıkla görülen hastalıkların başında geliyor. İnsanımız bu mevsimde giyim ve kuşamına, özellikle de beslenmesine çok dikkat etmeli. Bağışıklık sistemini güçlendirecek sebze ve meyveleri yoğun olarak tüketmeli, beyaz ve kırmızı etten uzak durmamalıdır” diye konuştular.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!