Doğal kahvaltı ürünü bulmak giderek...

Doğal kahvaltı ürünü bulmak giderek zorlaşıyor

Makine endüstrisinin neticesi olarak ortaya çıkan glikoz ve hormon gibi etmenler doğal kahvaltı gıdalarının nefes almasını da zorlaştırmış durumda.

Doğal kahvaltı ürünü bulmak giderek zorlaşıyor

Makine endüstrisinin neticesi olarak ortaya çıkan glikoz ve hormon gibi etmenler doğal kahvaltı gıdalarının nefes almasını da zorlaştırmış durumda.

Doğal kahvaltı ürünü bulmak giderek zorlaşıyor
Editor: admin
23 Şubat 2020 - 22:22

Makine endüstrisinin neticesi olarak ortaya çıkan glikoz ve hormon gibi etmenler doğal kahvaltı gıdalarının nefes almasını da zorlaştırmış durumda. Piyasada bir elin parmakları kadar olan doğal ürün satış noktaları bu olumsuzluklara rağmen talebe karşılık vermeye çalışıyorlar.

Sofraların olmazsa olmazı olan kahvaltılık gıdalar ve özellikle yağ ürünleri seri üretim kurbanı olmaya devam ediyorlar. Daha fazla kazanma hırsıyla kimi merdiven altı üretime ve hileli gıda üretimine el uzatan çıkarcı guruplar ise doğal ürünlerin daha az tanıtılmasına ve satılmasına neden oluyor.

Sağlık açısından da önemli olan kahvaltılık gıdaların doğal olmasıyla birlikte eşsiz lezzet taşıdıklarını ve tüketicilere güven verdiğini aktaran pazarlamacılar vatandaşların gün geçtikçe doğal ürünlere geçiş yaptığını belirtiyorlar.

Kahvaltının en iyi ve en gerekli öğünler arasında olduğunu belirten Altınbaşak Süt Ürünleri Marketi satış sorumlusu İsmail Salim, bir kahvaltının sağlıklı olması için organik olmasının en büyük etken olduğunu belirtti.

Altınbaşak Süt Ürünleri olarak yaklaşık 20 çeşit kahvaltı ürünü sattıklarını belirten Salim, bu ürünlerin hepsinin Erzurum’da üretildiğini ve organik olduğuna dikkat çekti. Sağlıklı bir beden için sağlıklı bir kahvaltının şart olduğunu ifade eden Salim, sağlıklı bir kahvaltının ise organik gıdalarla olabileceğini belirtti.

Hızlı gıda üretimi sağlamak ve verimi artırmak amacıyla gıda üretiminde bir takım hormonlar kullanıldığını belirten Salim, “Hormonlu ürünlerin mutlaka insan sağlığına zararları vardır. Organik gıdalar sağlığımız için daha güvenli ve daha iyidir. Hızla büyüyen, dinamik bir organik gıda sektörü hem tüketiciler hem de çiftçiler için daha iyi bir gıda sistemine doğru güzel bir dönüşümün başlangıcı olacaktır. Giderek artan nüfusa orantılı olarak, yaşadığımız çevre ve yediğimiz ürünlere dikkat etmek gerekiyor. Organik ürünler özellikle bebek ve çocuk beslenmesinde çok önemlidir.

Bebeklerin yetişkinlere göre bağışıklık sistemlerinin daha az gelişmiş olması bebeklerde alerjiye neden olabilmektedir. Her öğünde yediğimiz her gıdaya özen göstermeliyiz. Bunun başında kahvaltılıklar gelmektedir. Akşam yemekleri yendikten sonra sabaha kadar geçen yaklaşık 9-10 saatlik zaman diliminde vücut mevcut enerji kaynaklarını tüketmiş ve açlık durumuna geçmiştir. Özellikle beyinde temel enerji kaynağı kan şekeri yani glikozdur. Aç kaldığımızda vücutdaki kan şeker düzeyi azalır. Süt ve süt ürünleri, meyve ve tahıllar sağlıklı ve dengeli bir kahvaltıda eksik olmaması gereken yiyeceklerdendir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı