Doktorlar zamana karşı yarıştılar.

Doktorlar zamana karşı yarıştılar.

Doktorlar zamana karşı yarıştılar.

Doktorlar zamana karşı yarıştılar.
Editor: admin
03 Mayıs 2021 - 10:31

Geçirdiği trafik kazası sonucu sol kolu kopan 23 yaşındaki’ Yunus Savurmak da doktorların literatür önerilerinin dışına çıkıp risk aldığı ameliyatla yaşama tutundu. Kazadan yaklaşık 11 saat sonra hastaneye gelen Savurmak'ın kolu doktorların 6 saatlik mikrocerrahi müdahalesiyle yerine dikildi.
Ağrı'nın Patnos ilçesi yakınlarında bariyerlere çarparak kaza yapan, kaza sonucu sol kolu kopan yunus Savurmak, Patnos ilçe hastanesindeki müdahalesi sonrası Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. 
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinesi Kalp damar cerrahı Yasin Kılıç ve Dr. Ömer Ayık tarafından ameliyata alınan Yunus Savurmak’ın kolu, zamana karşı yarışan ve büyük uzav kopmalarında literatürün önerdiği bekleme süresinin geçilmesine rağmen risk alan doktorların 6 saatlik mikrocerrahi müdahalesiyle yerine dikildi. 
 
“Zamanında müdahale önemli”
Kalp damar cerrahı Dr. Yasin Kılıç; "Hastamız bize getirildiğinde ağır ezilme yaralanması ve kol kopmasıyla başvuran hastamızı hemen ameliyata aldık. Gecikmiş uzuv kopmalarında ameliyat kararının zor olduğunu vurgulayan ve kopmalarda genelde kirli yara nedeniyle enfeksiyon riskinin çok yüksek olduğunu dile getiren Kılıç, "Çevre illerden de geldiği için gecikmiş vaka olduğundan kolu ya da bacağı kurtarayım derken hastayı kaybetme durumları oluyor. Ameliyat kararı zordu, belirli riskleri aldığımız hastada kemiğin ve kolun boyunu kısaltıp araya yama koymadan damar, sinir ve kasların uç uca tamiri sağlanarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Mikro cerrahi teknik ile gerçekleştirdiğimiz operasyonda damarları, sinirleri, tendonları, kemikleri onararak kopan kolu başarılı bir şekilde yerine diktik. Müdahalede geç kalınmış olsaydı kolun kesilen kısmını nakletmek mümkün olmayacak ve hasta kolsuz kalacaktı” diye konuştu.
 
Yunus Savurmak ise Dr. Yasin Kılıç ve ekibi sayesinde kolunun ve hayatının kurtulduğunu, parmaklarının da hareket etmesine sevindiğini ifade etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...