Erdoğan imzaladı; hayırlı olsun...

Erdoğan imzaladı; hayırlı olsun...

Çeşitli bakanlık ve kurumlara ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan imzaladı; hayırlı olsun...

Çeşitli bakanlık ve kurumlara ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan imzaladı; hayırlı olsun...
Editor: admin
01 Şubat 2021 - 13:27

Çeşitli bakanlık ve kurumlara ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan atamalar içerisinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Cengiz Yavilioğlu’nun olması, Erzurum ve çevre iller tarafından memnuniyetle karşılandı. 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekilliği görevi yanı sıra 2015- 2018 yılları arasında Maliye Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan ve halen AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Cengiz Yavilioğlu, Başkan Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Erzurum’un sevilen siyasetçisi Yavilioğlu’nun böyle önemli bir göreve getirilmesi vatandaşlar tarafından memnuniyet ve mutlulukla karşılandı.



Cengiz Yavilioğlu Kimdir?

Cengiz Yavilioğlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümününden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Doktorasını ise Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde aldı. İlk olarak özelleştirme İdaresi Başkanlığında Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanı olarak görev aldı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, TEDAŞ Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıklarını üstlenen Cengiz Yavilioğlu, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi bir süre çalıştı. 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Yavilioğlu, bu görevinin ardından  2015 – 2018 yılları arasında Maliye Bakan Yardımcılığı görevinde bulundu.
Halen AK Parti Ekonomi İşler Başkan yardımcılığı görevini de yürüten Yavilioğlu, 30.01.2021 Tarihli yayımlanmış Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.  Yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır. İyi derecede  İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Yavilioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...