ERVAK’tan ASELSAN çağrısı

ERVAK’tan ASELSAN çağrısı

Erzurum Kalıknma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, ASELSAN’a Erzurum çağrısında bulundu.

ERVAK’tan ASELSAN çağrısı

Erzurum Kalıknma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, ASELSAN’a Erzurum çağrısında bulundu.

ERVAK’tan ASELSAN çağrısı
Editor: admin
20 Ocak 2020 - 20:23

Erzurum Kalıknma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, ASELSAN’a Erzurum çağrısında bulundu. ASELSAN’ın, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde bir takım üretimler yaptığını hatırlatan Güzel, bu iller arasına Erzurum’un da dahil edilebileceği önerisinde bulundu. Bünyesinde çalıştırdığı nitelikli kadroları ve ürettiği teknolojiler ile kısa bir sürede milli sanayi konusunda önemli işlere imza atan ASELSAN’ın bugün haberleşmeden bilgi teknolojilerine, kamu güvenliği sistemlerinden trafik sistemlerine varıncaya kadar birçok alanda gıpta edilecek çalışmalar yaptığını kaydeden ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Ankara merkezli olan ASELSAN’ın hizmet alanının genişleterek Anadolu’nun bazı illerinde de bir takım üretimler yaptığını biliyoruz. Sivas’ta kurduğu optik üretim tesisiyle, Konya’da planladığı Sivas örneğine benzer bir tesis bu örnekler arasındadır” dedi.
ERZURUM’DA ÜRETİM YAPILABİLİR!
ASELSAN bünyesindeki sektör başkanlıklarından olan REHİS (Radar ve Elektronik Harp Sistemleri) bünyesinde geliştirildiği, ordumuz ihtiyacına yönelik tüm radar, karşı tedbir ve istihbarat sistemleri ile haberleşme alanında 4.5G baz istasyonları için farklı çeşitlerde ve yüksek sayılarda antenlere ihtiyaç duyduğu teknik olarak bilinen bir konu olduğunu kaydeden Güzel, “Bu münasebetle Sivas ve Konya'da yapılan ortak şirketlere benzer bir şirketin; anten üretimi için Erzurum'da kurulabileceğini düşünmekteyiz. Böyle bir oluşumla antenlerin tasarlanması ve üretimi sağlanacak, dolayısıyla REHİS’in yükü azalacak ve o birime zaman kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.
ERZURUM BU KONUDA POTANSİYEL SAHİBİ
Erzurum’un bu konuyla ilgili çok yönlü avantajlara sahip bir il olduğunu anlatanh Erdal Güzel, “Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ile yakın çevredeki Karadeniz Teknik Üniversitesi bu konuda çalışmak üzere yeterli insan kaynağını sağlayabilecek konumdalar. Atatürk Üniversitesi’nin sınırları içerisindeki uygun araziler, anten ölçümleri için ihtiyaç duyulan her türlü şarta müsaittir ve birden fazla test sahasını kaldırabilecek büyüklüktedir. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinin başında bulunan Atatürk Üniversitesi’nin böyle bir yatırım için finansman konusunda yeterli desteği karşılayacağı tartışmasızdır. Ek olarak, böyle bir üretim tesisinin ihtiyacı olacak mekanik parçaları üretim ihtiyac gibi konularda yan sanayinin de gelişmesine yardımcı olacaktır. Erzurum için can suyu niteliğinde olacak bu yatırımın hem maddi hem de sosyal alanda şehre büyük katkı sağlayacağı kesindir” şeklinde konuştu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babunec'te
Babunec'te "Biz Bize Kahvaltı Programı"
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.