Erzurum borcuna sadık

Erzurum borcuna sadık

Erzurum borcuna sadık

Erzurum borcuna sadık
Editor: admin
19 Mart 2021 - 15:39

Erzurum, vergi tahakkuku ve tahsilatı alanında farkını bir kez daha gözler önüne serdi. 2021 yılının ilk 2 ayında toplam 1 milyar 120 milyon liralık vergi tahakkukunun gerçekleştiği Erzurum’da, tahsil edilen vergi miktarı ise, 342 milyon 400 bin lira oldu. Tahsilatın tahakkuk eden vergiye oranı yüzde 30,57 olarak şekillenen Erzurum, tahsilat ortalaması bakımından hem Doğu Anadolu ve hem de Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi ortalamalarını geride bıraktı. Doğu Anadolu Bölgesi iller sıralamasına göre; vergi tahsilatının tahakkuka oranında Tunceli başı çekerken, Erzurum ise tahakkuk eden vergi sıralamasında 3’üncü, tahsil edilen vergi sıralamasında 1’inci, tahsilat oranında da 5’inci sırada yer aldı.

BORCUNA SADIK İLLERİN BAŞINDAYIZ

Erzurum’un vergi tahsilatı konusunda sergilediği hassasiyet, Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine de yansırken, şehrin ortaya koyduğu profil, Erzurum’un borcuna sadık olan iller arasında bulunduğunu bir kez daha tescil etmiş oldu. Pandemi sebebiyle özellikle son bir yılını ekonomik sıkıntılarla mücadele ederek geçiren esnaf, karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen devlete karşı olan mali yükümlülüğünü yerine getirmekten geri durmadı. Vergi tahsilatında bölge ortalamalarını geride bırakan ve listenin başına yerleşen Erzurum’un, önümüzdeki aylarla birlikte tahsilat oranını yükseltmesi beklenirken, piyasaların canlanmasıyla beraber aynı zamanda tahakkuk ve tahsilat oranlarının da yükselişe geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM DEVLETİNE GÖNÜLDEN BAĞLI

Ekonomistler, Erzurum’daki vergi tahakkuk ve tahsilat profilinin her yıl benzerlik gösterdiğini vurgulayarak, “Bu durum Erzurum’da yeni bir hadise değil. Erzurum, hemen her yıl farkını ortaya koyuyor ve tahsilat konusunda Türkiye sıralamasında önemli bir yer ediniyor. Şehrin kaydettiği bu başarı, vergi mükellefi olan esnafın devlete olan bağlılığı ve mali yükümlülüklerini yerine getirme noktasındaki sadakatini gösteriyor” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı