Erzurum’da ekmeğe zam!

Erzurum’da ekmeğe zam!

Erzurum’da bir süredir tartışmalara neden olan ekmek zammı konusu sonunda açıklığa kavuştu.

Erzurum’da ekmeğe zam!

Erzurum’da bir süredir tartışmalara neden olan ekmek zammı konusu sonunda açıklığa kavuştu.

Erzurum’da ekmeğe zam!
Editor: admin
24 Ocak 2020 - 22:56

Erzurum’da fırıncıların başlattığı “ekmek üretim kısıtlaması” tavrı işe yaradı. Geçtiğimiz günlerde toplanan komisyon, ekmeğe zam kararı aldı. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 1 Mart itibariyle ekmeğirn 1,25 liradan satışa sunulacağını açıkladı.

Erzurum’da bir süredir tartışmalara neden olan ekmek zammı konusu sonunda açıklığa kavuştu. Zam taleplerinin sürekli geri çevrilmesinden dolayı ekmek üretiminde kısıtlamaya giden fırıncılar, tuttuğunu sonunda kopardı. Geçtiğimiz günlerde toplanarak fırıncıların zam kararını görüşen komisyon, 1 Mart tarihi itibariyle fiyat artışına gidilmesine karar verdi. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birilği Başkanı Rasim Fırat, “Erzurum’da ekmek 1 Mart itibariyle 1,25 liradan satılacak” dedi.

 

ZAM KARARI YAZIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fiyat artışıyla ilgili olarak alınan kararın resmiyet kazanması için yazışmaların devam ettiğini dile getiren ESOB Başkanı Fırat, “Bakanlıkla yazışıyoruz, onayını aldıktan sonra 1 Mart itibariye yeni rayiç bedel üzerinden satışa başlanacak” bilgisini verdi.

Ekmez zammıyla ilgili fiyat artışının görüşülmesi için toplanan komisyonun ardından fırıncı esnafının tamamıyla bir araya geldiklerini anlatan Rasim Fırat, “Şu anda 200 gram ekmek 1 liradan satışa sunuluyor. 1 Mart itibariyle yine 200 gram ekmğin satış fiyatı 1,25 lira olacak. Bu kararın fırıncı esnafımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

FIRINCILAR RAHAT BİR NEFES ALDI 

Öte yandan ekmeğe yüzde 25 oranında zam kararının çıkmasının ardından rahat bir nefes alan fırıncılar da, “Uzun zamandan beridir maliyetleri karşılamakta büyük güçlükler çekiyorduk. Bu rakam her ne kadar beklentilerimizi karşılamıyor olsa da, en azından mağduriyetimizi gidermiş olacak” diye konuştular.

Fırıncılar, süreci yakından takip eden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’a da teşekkür ederek, “Gecikmeli de olsa talebimiz dikkate alındı ve gereği yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...