Erzurum’da iş başa düştü!

Erzurum’da iş başa düştü!

Belediyelerin şehir merkezindeki kaldırımları temizleme niyetlerinin olmadığını anlayan vatandaşlar, kendi kapılarının önünü kendileri temizlemeye koyuldu.

Erzurum’da iş başa düştü!

Belediyelerin şehir merkezindeki kaldırımları temizleme niyetlerinin olmadığını anlayan vatandaşlar, kendi kapılarının önünü kendileri temizlemeye koyuldu.

Erzurum’da iş başa düştü!
Editor: admin
04 Ocak 2019 - 17:22

Erzurum’daki belediyeler karla mücadele işini rafa kaldırınca, iş vatandaşa düştü. Belediyelerin şehir merkezindeki kaldırımları temizlemek gibi bir niyetlerinin olmadığını anlayan vatandaşlar, kendi kapılarının önünü kendileri temizlemeye koyuldu. Şehir merkezinin dört bir yanında artık alışılagelmiş bir durum haline gelen bu görüntüler, aynı zamanda vatandaşın belediyelerden umudunu kesmiş olması şeklinde de yorumlandı.

Vatandaşlar, “Eski kışlar artık yok” diyenlere; “eski karla mücadele de artık yok” diyerek yanıt verirken, belediyelerin bu umursamaz tavrını kesinlikle unutmayacaklarının altını çizdiler. Bazı vatandaşlar, cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarının fotoğraflarını CİMER’e kadar ulaştırırken, bazıları da görüntü çekip sosyal medya ortamlarında paylaşmaya başladılar.

FOTOĞRAFLARI CİMER’E GÖNDERİYORLAR

Belediyelerin bu yıl karla mücadele noktasında bütünüyle sınıfta kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, kendi başlarının çaresine yine kendileri baktıklarını ifade ederek, “Baktık ki belediyelerin karla mücadele gibi bir derdi yok, biz de kendi işimizi kendimiz görelim dedik. Kimimiz çatılardaki buzları kırıyoruz, kimimiz kaldırımlardaki karları temizliyoruz, kimimiz de süpürüyoruz. Kim ne derse desin, Erzurum’da karla belediyeler değil, vatandaş mücadele ediyor” diye konuştular.

Kaldırımlarda biriken karları ve buzdan geçilmeyen yolları fotoğraflayıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bile ulaştırdıklarını söyleyen Ekrem Beyazıt Deveci isimli esnaf, “Madem belediye başkanlarının biz vatandaşları umursadıkları yok o halde biz de gereken mercilere iletiriz, elbet onları umursarlar” şeklinde konuştular.

KLİP ÇEKİP GÖNDERİYORLAR

Öte yandan Erzurum’daki karla mücadele beceriksizliği, sosyal medya platformlarında da gündem oluşturmaya başladı. Facebook, Twitter, Instagram, Thumblr, TikTok gibi sosyal paylaşım platformlarına çektikleri klipleri yükleyerek belediyelere veryansın eden bazı Erzurumlular da, takipçilerin büyük ilgisiyle karşılaştılar.

Diğer taraftan vatandaşların sosyal medya platformlarına kadar ulaşan tepkilerine karşılık belediyelerin bundan sonra nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu oldu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı