Erzurum’da tehlike çanları!

Erzurum’da tehlike çanları!

Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

Erzurum’da tehlike çanları!

Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

Erzurum’da tehlike çanları!
Editor: admin
21 Mayıs 2021 - 10:29

Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Erzurum’da her 100 bin kişilik nüfusa düşen vaka sayısı ise, 192,28 oldu. Erzurum’un vaka sayısı yüksekliği bakımından kaydettiği seyir, düşündürücü boyutlara ulaşırken, tablonun 1 Haziran’a kadar ve bu tarihten sonra nasıl şekilleneceği ise henüz bilinmiyor. Uzmanlar, 1 Haziran’da yeni normalleşme dönemine geçişin başlayacağını hatırlatarak, “Erzurum’daki vaka sayılarında kayda değer bir düşüş görülememesi halinde il özelinde bir takım tedbirler alınabilir” uyarısında bulundular. 1 Haziran’a kadar geçecek süre zarfında herkesin tedbirlere sonuna kadar uyması gerektiğini vurgulayan konu ile ilgililer, “Durum vahim ve düşündürücü boyutta. İstanbul gibi Tükiye’nin en yoğun nüfusuna sahip bir şehirle aynı kategoride bulunuyor olmak, salgının Erzurum’daki seyrinin hangi boyutta olduğunu zaten gösteriyor” diye konuştular.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik illerinin Türkiye’de her 100 bin nüfusa düşen vaka oranı bakımından ilk 5’te olduğunu açıklaması, Erzurum’da işlerin yolunda gitmediğinin adeta kanıtı oldu. 30 Nisan itibariyle başlayan ve 17 Mayıs’ta sona eren tam kapanma dönemi, Türkiye’nin dört bir yanında etkili olurken, Erzurum’da vaka düşüş oranının gerilerde kalması, şehirdeki temas ortamının yeteri kadar engellenemediğinin göstergesi oldu. Uzmanlar, Erzurum’un tam kapanma döneminde gerekli korumayı sağlayamadığını belirterek, “Tam kapanma döneminde maalesef Erzurum’da tedbirlere tam anlamıyla riayet edilmedi. Bunu defalarca dile getirdik. Zaten rakamlar da bunu gözler önüne serdi” şeklinde konuştular.

HAZİRAN AYINA SAYILI GÜNLER KALDI

Öte yandan Mayıs ayının sona ermesine sayılı günler kala Erzurum’daki vaka hızının düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Haziran’ı işaret ederek geçileceğini açıkladığı yeni normalleşme dönemine kadar Erzurum’un nasıl bir tabloyla karşılaşacağı merak edilirken, uzmanların tahminlerine göre; vaka sayılarında artış bekleniyor.

Yetkililer, salgınla mücadelenin toplumsal bir seferberlik halinde mümkün olacağını belirterek, “Bu konuda maalesef insanımız gerekli özeni göstermiyor. Normalleşme dönemlerini, salgının sona erdiği ve tehlikenin geçtiği şeklinde yorumluyor” diye konuştular.
Yenigün/Erzurum

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!