Erzurum HAVA’sını kaybediyor!

Erzurum HAVA’sını kaybediyor!

Erzurum HAVA’sını kaybediyor!

Erzurum HAVA’sını kaybediyor!
Editor: admin
13 Temmuz 2021 - 14:49

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, hava ulaşımını da derinden sarstı. 2019 yılının ilk yarısında Erzurum’dan taşınan yolcu sayısı 615 bin dolayındayken, bu rakam 2020 yılının aynı döneminde 225 bine kadar geriledi. Erzurum’da bu yılın ilk 6 aylık döneminde havayolu ile taşınan yolcu sayısı ise, 342 bine yükseldi. 2020 ve 2021 yıllarının pandemi koşulları altında geçirilmesi sebebiyle yaşanan düşüş, daha yeni yeni artışa geçerken, Erzurum özelinde dikkat çeken bir başka husus ise, uçak bileti fiyatları oldu. Satışa sunulan uçak biletleri tavan fiyatını bile geride bırakırken, Erzurum’daki uçak bileti fiyatlarının çevre illere göre de yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Yetkililerden edinilen bilgilere göre; havayolu ulaşımı pandemiden en büyük zararı gören sektörlerin başında geldi. Taşımacılık faaliyetlerinin yarı yarıya azaldığı sektörde, hem iç, hem de dış hat seferlerinde düşüş gözlendi.

SON 3 YILLIK RAKAMLAR ORTADA

Konu ile ilgililer, bu yılın ilk 6 aylık diliminde Erzurum havalimanından 2 bin 767 iç, 50 de dış hat üzerinden olmak üzere toplam 2 bin 817 sefer gerçekleştirildiğini belirterek, “Erzurum’da iç hatta 339 bin 241 ve dış hatta da bin 931 olmak üzere toplam 341 bin 172 yolcu yararlandı. Geçen yılın aynı dönemde havalimanından iç hatlarda taşınan yolcu sayısı 222 bin 652, dış hatlarda taşınan yolcu sayısı da bin 894 olarak gerçekleşmişti. Pandeminin hiç gündemde bile olmadığı bir önceki yılın, yani 2019 yılının aynı döneminde ise, 609 bin 528 yolcu iç hatlardan, 4 bin 908 yolcu da dış hatlardan yararlanmıştı. Bir yıl daha geriye gittiğimizde 851 bin 328 yolcu iç hatlardan, 7 bin 634 yolcu da dış hatlardan taşınmıştı. Bu da toplamda 851 bin 328 yolcuya tekabül ediyordu. Son 3 yıllık değerlendirmeler ışığında görebiliyoruz ki; Erzurum’da havayolu ulaşımı kan kaybediyor. Pandemi de bu işin adeta tuzu biberi olmuş durumda” diye konuştu.

SEFER SAYILARININ ÇOĞALTILMASI GEREKİYOR

Havayolu ulaşımının yeniden cazip hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan seyahat acenteleri ise, bunun yolunun sefer sayılarının artırılmasından geçtiğini dile getirdiler. Uçak bileti fiyatlarının sefer sayılarıyla şekillendiğinin altını çizen konu ile ilgililer, “İniş-kalkış yapan uçak sayısı ne kadar fazla olursa, uçak bileti fiyatları da o kadar ucuzlar. Şu anda Erzurum’daki uçuşların pahalı olmasının bir tek sebebi var, o da sefer sayılarının kısıtlı oluşudur. Eğer bilet fiyatları ucuzlasın isteniliyorsa, sefer sayılarının çoğaltılması kaçınılmaz hale geliyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!