Erzurum kadar olamadılar

Erzurum kadar olamadılar

Erzurumspor’un karşı karşıya kaldığı hakem katliamını İstanbul’da protesto etme kararı alan Erzurum dernekleri, son anda çark etti.

Erzurum kadar olamadılar

Erzurumspor’un karşı karşıya kaldığı hakem katliamını İstanbul’da protesto etme kararı alan Erzurum dernekleri, son anda çark etti.

Erzurum kadar olamadılar
Editor: admin
08 Şubat 2019 - 11:23

B.B. Erzurumspor’un Çaykur Rizespor maçında karşı karşıya kaldığı hakem katliamını İstanbul’da protesto etme kararı alan Erzurum dernekleri, son anda çark etti. Cumartesi günü saat 12.00’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun RİVA’daki tesislerine yürüme kararı alan gurbetteki Erzurumlular, TFF’nin önüne siyah çelenk bırakacak ve MHK aleyhine sloganlar atacaktı. Önceden planlanan söz konusu organizasyon, alınan bir kararla iptal edildi. İstanbul’daki Erzurum derneklerinin duyurusunu daha önceden yaptığı ve sosyal medyadan da geniş kesimlere duyurduğu yürüyüşün iptal edilmesi şaşkınlıkla karşılanırken, söz konusu iptal kararı yine sosyal medyada alay konusu oldu. Bazı dernekler, TFF’ye yürüyüş kararını “beka” sorunu olarak görürken, bazı derneklerin yöneticileri ise, topu başkalarına atmayı tercih etti.

ONLARIN ERZURUM DİYE BİR DERTLERİ YOK

Mavi beyazlı taraftarlar, İstanbul’daki Erzurum derneklerinin son anda aldığı iptal kararının hiç de şaşırtıcı olmadığını dile getirerek, “Erzurumspor onların umurunda olsaydı, İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçına gelir ve deplasman tribününü doldururlardı. O maçta neredeyse üçte biri bile zor doldurulan tribün, İstanbul’daki Erzurumluların samimiyetini ortaya zaten koymuştu. Bu yüzden TFF’ye yapılan yürüyüşün iptal edilmesine çok da şaşırmamak gerek. Çünkü İstanbul’daki Erzurumluların ne Erzurum diye bir dertleri, ne de Erzurumspor gibi bir sevdaları var. Onlar işin sürekli şov kısmında, söylem kısmında ama iş eyleme gelince hiçbir zaman ortada olmadılar, olmayacaklar” diye konuştular.

FARKINDALIĞI ERZURUM OLUŞTURDU

Erzurumspor’un Rize karşısında aldığı haksız mağlubiyetin ardından Erzurum’dan yükselen tepki seslerinin ülke geneline zaten dalga dalga yayıldığını dile getiren Erzurumsporlu taraftarlar, “Her zaman olduğu gibi yine biz bize yettik ve sesimizi ilgili mercilere duyurduk. Son bir haftadır yaşanan gelişmeler gösterdi ki; Erzurum’dan yükselen sesle hakem hataları, VAR katliamları ve yanlı maç yönetimlerine karşı çok güzel bir farkındalık oluşturuldu. Tüm kulüpler bu sese ses verdi, herkes Erzurumspor’un yanında oldu. Usta spor adamları, yorumcular, eski hakemler ve spor kamuoyunun yakından tanıdığı herkes Erzurumspor’un haksızlığa uğradığında hemfikir oldu ve bunu da açıkça beyan etti. Bu sonuç bile bize fazlasıyla yeter. Dolayısıyla İstanbul’daki Erzurum derneklerinin zahmete girmelerine artık lüzum kalmadı” şeklinde konuştular. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı