Erzurum’un tahsilat başarısı

Erzurum’un tahsilat başarısı

Erzurum’da 8 ay içerisinde tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 555 milyon lirayı buldu.

Erzurum’un tahsilat başarısı

Erzurum’da 8 ay içerisinde tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 555 milyon lirayı buldu.

Erzurum’un tahsilat başarısı
Editor: admin
19 Eylül 2020 - 08:43

Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin vergi tahsilatı birincisi oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılının 8 aylık dönemine ilişkin olarak paylaştıkları istatistiklere göre; Erzurum’da 8 ay içerisinde tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 555 milyon lirayı buldu. Söz konusu tutarın 912 milyon liralık kısmının tahsil edildiği Erzurum’da, bu performansla bölge birinciliği de yine Erzurum’un oldu. İlde yapılan vergi tahsilatının tahakkuka oranı yüzde 58,64 olurken, tahakkuk eden vergi sıralamasında Erzurum’un payına ise üçüncülük düştü. Vergi ödemelerinin genellikle zamanında yapıldığı, buna ilaveten çek ve senet ödemelerinin de yine aksatılmadan ödendiği Erzurum’da, elde edilen birincilik göğüsleri kabartırken, Erzurum esnafının devletine karşı sorumluluklarını yerine getirme noktasındaki hassasiyeti de dikkat çekti.

VERGİ TAHSİLATININ TAHAKKUKA ORANLARI

Vergi tahsilatının tahakkuk eden vergiye oranı sıralamasında Tunceli yüzde 77,53’le birinci olurken, Kars’ta bu oran yüzde 62,19 oldu. Erzurum, vergi tahsilatının tahakkuka oranı sıralamasında yüzde 58,64’le üçüncü olurken, diğer şehirler ve oranlamaları ise şöyle oldu: “Ardahan yüzde 61,54… Bingöl yüzde 57,60… Muş yüzde 56,40… Erzincan yüzde 56,92… Bitlis yüzde 50,78… Iğdır yüzde 46,17… Ağrı yüzde 46,59… Elazığ yüzde 59,76… Malatya yüzde 48,68… Van yüzde 32,94… Hakkari yüzde 29,88…

ERZURUM’DA BORÇ HASSASİYETİ YÜKSEK

Ekonomistler, Erzurum’da devlete karşı olan mali sorumlulukların yerine getirilmesi noktasındaki hassasiyetin yüksek olduğuna vurgu yaparak; “Erzurum’da bu yeni karşılaşılmış bir durum değildir. Erzurum’da esnaf için söz bile senettir. Gerek vergi tahsilatları ve gerekse çek-senet gibi ödeme araçlarına ait verilere bakıldığında görülecektir ki, Erzurum’da çek ve senetlerin ödenmesi performansı da yüksektir. Çünkü Erzurum’da ister bireysel, ister kamusal olsun, borç en büyük hassasiyettir” diye konuştular.
Erzurum Yenigün

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...