Erzurum yağışa hasret!

Erzurum yağışa hasret!

Son yılların en kurak kış ve yaz mevsimini geçiren Erzurum’da, Meteoroloji’nin “Gök Gürültülü Sağanak Yağış” tahmini de tutmadı.

Erzurum yağışa hasret!

Son yılların en kurak kış ve yaz mevsimini geçiren Erzurum’da, Meteoroloji’nin “Gök Gürültülü Sağanak Yağış” tahmini de tutmadı.

Erzurum yağışa hasret!
Editor: admin
05 Temmuz 2021 - 09:03

Son yılların en kurak kış ve yaz mevsimini geçiren Erzurum’da, Meteoroloji’nin “Gök Gürültülü Sağanak Yağış” tahmini de tutmadı. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü beklenen yağışlar, kavurucu sıcaklardan bunalan Dadaşların gözünü yine yolda bıraktı. Yağış tahmini havada kalan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için beş günlük hava tahmin raporunu da açıkladı. Buna göre; Erzurum’da hava Salı gününe kadar parçalı bulutlu, Salı günü ise, gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Söz konusu dönemde en yüksek hava sıcaklığının 33 derece olması beklenirken, günün en düşük sıcaklığı ise, Salı günü 29 derece olarak ölçülecek. Erzurum’da gece sıcaklıkları ise, her zaman olduğu gibi, yine yarı yarıya düşecek. Bugünden başlayarak Salı gününe kadar gece sıcaklıkları en düşük 11, en yüksek de 14 derece olarak kaydedilecek.

SICAK HAVALAR EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ

Erzurum’da hava sıcaklıkları dikkat çekici düzeylere ulaşırken, yeni normalleşme dönemiyle birlikte sıcak havaları eğlenceye dönüştürenlerin sayısı da artmaya başladı. Yaz tatilini fırsat bilerek piknik alanları ve mesire yerlerine akın eden Dadaşlar, hem uzun süredir uzak kaldıkları açık havanın, hem de sıcakların keyfini çıkartmaya çalışıyor. Erzurum’un uzun bir süredir sıcak havalara hasret kaldığını dile getiren Erzurum halkı, buldukları bu doğal fırsatın tadını çıkartırken, sosyal yaşam alanlarındaki insan kalabalığı ise dikkatlerden kaçmıyor. Uzmanlara göre; tedbirlerin ihmal edilmesi halinde bu durum büyük bir risk olarak duruyor. İnsanların kalabalık ortamlar oluşturmasının, aynı zamanda temas ortamı anlamına geldiğini belirten uzmanlar, bu hususta dikkatli olunmasını, maske ve mesafe kuralının kesinlikle dikkate alınmasını istiyor.

UZMANLARDAN MÜCADELE UYARISI

Yeni normalleşme döneminde kısıtlamaların kaldırılmış olmasının, salgınla mücadelenin sona erdiği şeklinde algılanmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Mücadele devam ediyor ve vaka sayıları şu anda inişli-çıkışlı bir seyir izliyor. Durumu stabil tutabilmek için hassasiyet göstermeye devam etmeliyiz. Aksi halde yaz sezonunda vaka sayılarında yeniden bir artışla karşı karşıya kalabiliriz” dediler.
Yenigün Erzurum

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!