HAVA’mızı söndürdüler!

HAVA’mızı söndürdüler!

Erzurum Havalimanı’nda zamanında yetiştirilemeyen CAT3 sistemi yüzünden uçuş iptalleri birbiri ardına geliyor.

HAVA’mızı söndürdüler!

Erzurum Havalimanı’nda zamanında yetiştirilemeyen CAT3 sistemi yüzünden uçuş iptalleri birbiri ardına geliyor.

HAVA’mızı söndürdüler!
Editor: admin
12 Aralık 2019 - 09:59

Erzurum Havalimanı’nda zamanında yetiştirilemeyen CAT3 sistemi yüzünden uçuş iptalleri birbiri ardına geliyor. Son üç gündür İstanbul, Aknara ve İzmir’den Erzurum’a yapılması planlanan seferler yoğun sis gerekçesiyle iptal edilirken, binlerce yolcu havalimanlarından geri dönmek zorunda bırakıldı. Her gün yaşanan bu sorun nedeniyle uçuşlarını Erzincan ve Trabzon üzerinden yapmak zorunda kalan yolcular, Erzurum’un karşı karşıya bırakıldığı bu durumdan dolayı yetkililere ateş püskürdüler. Erzurum gibi inşaat sezonu kısıtlı olan bir kentte, CAT3 yapımı için gerekli planlamanın yapılmamış ve işin bu kadar aksatılmasının çok büyük bir hata olduğunu dile getiren Dadaşlar, bunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu ihmal yapanın yanına kar kalmamalı!” dediler.

 

BİNLERCE YOLCU MAĞDUR EDİLDİ

Erzurum Havalimanı’na yoğun siste bile uçakların rahatlıkla inmesini sağlayamaya yarayan CAT3 sisteminde yaşanan gecikmenin, şehir insanının mağduriyetine sebep olacak devasa bir soruna dönüştüğünü dile getiren vatandaşlar, “Havalimanlarına günlerdir gidip geri dönüyoruz. Uçuşlarımız ya erteleniyor, ya iptal ediliyor, ya rötara uğruyor. Erzurum insanına bu muameleyi kim, neden reva görüyor anlamış değiliz. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de havalimanlarından Erzurumlu yolcuların geri dönmek zorunda kalıyor oluşu, hiç kimseyi mi rahatsız etmiyor? Buna sebep olanlar, koltuklarında rahatça oturmaya devam mı edecekler? Erzurum adına bunun hesabı sorulmayacak mı?” diye sordular.

 

TRABZON VE ERZİNCAN’DAN GELDİLER

Erzurum’a yapacakları uçuşlar birbiri ardına iptal edilince, bu kez Erzincan ve Trabzon uçuşlarına yönelen Erzurumlu yolcular, Doğu’nun cazibe merkezine ancak bu yollarla ulaşabiliyorlar. Havayoluyla gittikleri Erzincan ve Trabzon’dan Erzurum’a karayoluyla dönmek zorunda kalan yolcular, havalimanındaki eksikliklerin giderilmesine Mayıs ve Haziran ayından önce başlanamayacağına vurgu yaparak, “Erzurum’un önünde tam 6 ay sürecek bir çile var ve bu çileyi mecburen çekeceğiz. Peki, biz bu çileyi çekerken, bize bu çileyi çektirenlerin akıbetleri ne olacak, onu da bekleyip göreceğiz” dediler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...