Hava trafiği yerlerde!

Hava trafiği yerlerde!

Erzurum Havalimanı’nda son bir yıla damgasını vuran sorunlar, hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Hava trafiği yerlerde!

Erzurum Havalimanı’nda son bir yıla damgasını vuran sorunlar, hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Hava trafiği yerlerde!
Editor: admin
14 Eylül 2020 - 15:15

Erzurum Havalimanı’nda son bir yıla damgasını vuran sorunlar, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Erzurum Havalimanı’nda bu yılın Ocak ve Ağustos ayları arasında iç hatlarda 2 bin 862 uçak iniş-kalkış yaparken, dış hatlarda ise 51 uçuş gerçekleşti. Bu yıl toplamda 2 bin 913 uçağın ini-kalkış gerçekleştirdiği Erzurum’da, son bir yıla damgasını vuran pist yenileme çalışmaları yüzünden hava trafiği verileri de düşüşy gösterdi. Erzurum’da geçtiğimiz yılın Ocak-Ağustos dönemine oranla bu yıl yüzde 40 oranında gerileme yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde Erzurum’dan gerçekleştirilen uçuş sayısı 4 binin üzerindeyken, rakamın bu yıl 2 bin 900’lere gerilemiş olması, Erzurum Havalimanı’nda bir türlü bitirilemeyen pist yapım çalışmalarına bağlandı. Sefer sayılarının azalmasıyla birlikte yükselişe geçen uçak bileti fiyatlarının da, süreçte etkili olduğu ifade edilirken, fiyatlarla ilgili olarak henüz bir adım atılmamış olması ise, dikkatlerden kaçmadı.

 

ACENTELER DE DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Erzurum’daki havayolu seyahat acentelerinden edinilen bilgiler, bilet satışlarının da düştüğü yönünde oldu. Acente yetkilileri, Erzurum’da hava ulaşımına adeta nazar değdiğini ifade ederek, “2019 yılı ile birlikte Erzurum’da uçakla seyahat neredeyse işkenceye döndü. Pist yapım çalışmaları yüzünden meydana gelen ertelemeler, gecikmeler ve uçuş iptallerini, sayıları azalan seferler yüzünden yükselen bilet fiyatları izledi. Önceleri 120 liradan Ankara’ya uçulurken, bugün Ankara’ya uçmanın bedeli en az 350 lira. Neredeyse yüzde 200’e varan oranlarda bir artış söz konusu. Bu da ister istemez havayolu ulaşımını imkansız hale getirdi. Üstelik talep olmasına rağmen sefer sayılarında artışa gidilmiyor oluşu ise, kafalarda soru işareti oluşturan bir başka konu oldu” diye konuştular.

VATANDAŞLAR ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Öte yandan vatandaşlar da, Erzurum’daki hava ulaşım sorununun bir türlü giderilemediğinden dert yanarak, “Uçak biletlerine el değmiyor; çoğu zaman da uçaklarda yer yok. Günde iki seferle hava ulaşımı mı olurmuş? Her ne hikmetse bu durum siyasetçilerimizi de rahatsız etmiyor, onlar hallerinden belli ki çok memnunlar. Öyle olmasa aylardır dile getiriliyor olmasına rağmen bu soruna bir çözüm bulurlardı. Ama bu durum umurlarında bile değil. Vatandaş 300’e, 500’e uçuyormuş, onları ne ilgilendirir ki!” diye dert yandılar. 
Erzurum Yenigün

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…