Havada kısıtlama paniği!

Havada kısıtlama paniği!

Havada kısıtlama paniği!

Havada kısıtlama paniği!
Editor: admin
07 Haziran 2022 - 09:08

Yaz tatili planlarının kısıtlı bütçelerle de olsa yapılmaya başlandığı şu günlerde uçak bileti tartışmaları yeniden alevlendi. Tatil ve turizm beldeleri istikametine oluşan yolcu yoğunluğu sebebiyle Erzurum uçuşlarının sayısında kısıtlamaya gidileceği konuşulurken, bu durumda bilet fiyatlarının iyice el yakacağı ifade ediliyor. Tatil dönemine girilmeden önce Erzurum için düşünüldüğü ileri sürülen sefer sayısı kısıtlamasına kesinlikle gidilmemesi gerektiğini vurgulayan Dadaşlar, pandemiden önceki son 2 yılda da bu sorunun yaşandığını belirterek, “Erzurum’daki sefer sayısı işte o kısıtlamalardan sonra düştü. Başta THY olmak üzere birçok seyahat acentesi, uçuşları tatil ve turizm beldelerindeki yoğunluğa göre belirledi. O gün bugündür Erzurum’da ne uçak sefer sayıları arttı, ne de fiyatlar düştü. Hele maliyet artışı ile birlikte uçağa binmek neredeyse lüks oldu” dediler.
KISITLAMA PANDEMİ ÖNCESİ BAŞLADI 

Erzurum’da sefer sayısındaki düşüşün pandemi  öncesine dayandığını hatırlatan seyahat acentesi işletmecileri, “Bilindiği üzere o dönemde THY birçok uçağını yazılım hatası sebebiyle hangarlara çekmek zorunda kalmıştı. Onlarca uçak seferden çekilince bu kez yeni bir planlama yapıldı ve ilk kasıtlamaya gidilen şehir Erzurum oldu. İstanbul ve Ankara’ya bir gün içerisinde neredeyse 3-4 sefer yapılırken, kısıtlamalarla birlikte günlük uçuş sayısı yarı yarıya azalmış oldu. Bu yetmezmiş gibi daha sonra da Erzurum gibi birçok şehirde sefer sayıları kısıtlandı ve  uçaklar tatil beldelerine gönderildi. Sefer sayısı azalınca da, talebe bağlı olarak bilet fiyatları adeta katlanarak arttı” diye konuştular. 

BU SÖYLENTİ YA GERÇEKSE! 

Erzurum’da uçak sefer sayısının mutlaka arttırılması gerektiği vurgulayan acente yetkilileri, “Şu anda bir söylenti var; tatil beldelerindeki yoğunluk sebebiyle uçuşlarda yine kısıtlamaya gidileceği konuşuluyor. Siyasetçilerimiz THY yetkililerine bu durumu mutlaka sormalı ve eğer bu söylentinin doğruluk payı varsa gereken tedbir alınmalıdır. Zaten pahalı olan bilet fiyatları bu kısıtlamayla birlikte dokunulamaz hale gelir. Çünkü satılan her bilet, bir sonraki koltuk satışı için fiyat artışı demektir” şeklinde konuştular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!