Hem de Erzurum’da!,,

Hem de Erzurum'da!,,

Rakamları duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Hem de Erzurum'da!,,

Rakamları duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Hem de Erzurum'da!,,
Editor: admin
10 Eylül 2020 - 14:53

Erzurum’da ikinci el araç satışları Temmuz ayında adeta patladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Erzurum’da Temmuz ayında el değiştiren sadece otomobil sayısı 3 bin 295 oldu. Bir ay içerisinde toplam 4 bin 864 motorlu kara taşıtının devir işleminin yapıldığı Erzurum’da, otomobilden sonra en çok satılan araç ise, kamyonet oldu. 2020 yılının Temmuz ayında bin 96 kamyonet satılırken, 74 minibüs yanı sıra 7 otobüs, 107 kamyon, 57 motosiklet, 6 özel amaçlı taşıt ve 212 de traktör satışı gerçekleştirildi. Erzurum’daki araç devir işlemleri, önceki aylara ve bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterirken, söz konusu hareketliliğin sıfır kilometre otomobil piyasasında yaşanan durgunluk sebebiyle meydana gelmiş olabileceği tahmin ediliyor. 
SEKTÖR KENDİ İÇİNDE DALGALANIYOR 
Geçtiğimiz yılın başından bu yana çok ciddi bir darboğaz içerisinde olan otomotiv sektörü, önve Papaz Brunson krizi, ardından dövizdeki yükseliş ve son olarak pandemi nedeniyle üretim daralması yaşamış ve stoklarda neredeyse hiç araç kalmamıştı. Sıfır kilometre araç satın alabilmek için aylarca beklemek durumunda kalan tüketiciler ise, gözünü bu kez ikinci ele çevirmiş ve ikinci el piyasası bir anda popüler hale gelmişti. Aynı zamanda fiyatların da artışa geçtiği ikinci el piyasasında bir aylık devir işleminin neredeyse 5 binlere dayanmış olması, sektörün yaşadığı dalgalanmayı gözler önüne sererken, Ağustos ayı rakamlarının ise, çok daha yüksek olması bekleniyor. 
SON AYLARDA ÇOK DAHA POPÜLER HALE GELDİ 
Erzurum’da ikinci el araç sektörünün baş aktörleri olan galericiler, son iki ay içerisinde gerçekleştirilen ikinci el araç ticaretinin Erzurum’da normal şartlarda 6 aylık satışlara bedel olduğunu dile getirdiler. Ağustos ayındaki devir işlemlerinin Temmuz’u bile geride bırakabileceğini dile getiren işletmeciler, bu durumun sadece Erzurum için geçerli olmadığını, son aylarda Türkiye genelindeki en popüler ticaret yönteminin ikinci el araç alım-satımı olduğunu sözlerine eklediler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...
MNG'de indirim günleri başladı!
MNG'de indirim günleri başladı!