HEM SUÇLUYUZ, HEM GÜÇLÜ!

HEM SUÇLUYUZ, HEM GÜÇLÜ!

Erzurum’da artan Covid vakaları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmaya başlayan sağlık sistemi, aslında bir çelişkinin de kanıtı oldu.

HEM SUÇLUYUZ, HEM GÜÇLÜ!

Erzurum’da artan Covid vakaları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmaya başlayan sağlık sistemi, aslında bir çelişkinin de kanıtı oldu.

HEM SUÇLUYUZ, HEM GÜÇLÜ!
Editor: admin
18 Ağustos 2020 - 12:30

Erzurum’da artan Covid vakaları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmaya başlayan sağlık sistemi, aslında bir çelişkinin de kanıtı oldu. Salgına karşı verilmesi gereken mücadeleyi yarıda bırakan ve tedbirlere neredeyse sırt dönülen bir şehirde sağlık sisteminin eleştirilmesi adeta “pes doğrusu” dedirtmeye başladı. Binlerce sağlık çalışanının virüse karşı seferberlik ilan ettiği ve neredeyse tüm imkanların vatandaşların istifadesine sunulduğu Erzurum’da, sağlık sistemini ve ilgili kurumları eleştirmenin yapılacak en son şey olduğunu dile getiren sağduyulu vatandaşlar, “Böyle bir durumda ve böyle bir ortamda sağlık sistemini, sağlık çalışanlarını ve ilgili kurumları eleştirmek için bir insanın aklından zorunun olması gerekir” diyerek, eleştirilmesi gerekenin kişi ve kurumlar değil, tam tersine salgına karşı hiçbir tedbir almayanlar olduğunu ifade ettiler.

GELDİĞİMİZ NOKTANIN SORUMLULARI…

Erzurum’un pandemi döneminde Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu ve neredeyse örnek gösterildiğini anlatan sağduyulu vatandaşlar, “O dönemde de sağlık sistemi aynıydı, kurumlar da aynıydı ve sağlık hizmetlerini yönetenler de aynıydı. Her ne hikmetse o dönemde Erzurum’daki sağlık sistemini, sağlıkçıları ve sağlık yöneticilerini avuç içleri patlarcasına alkışlayanlar, bugün kalkmış sistem eleştirisi yapıyor. Gelinen noktada asıl eleştirilmesi gerekenler, maskeyi ağızlarında değil, dirseklerinde taşıyanlardır. Eleştirilmesi gereken sağlık çalışanları ve yöneticileri değil, sosyal mesafeyi unutanlar, buldukları her ortamda ağız ağıza ve iç içe oturanlar, düğün salonlarında, kafelerde ve restoranlarda virüske davetiye çıkartanlardır” şeklinde konuştular.
Yenigün

KUSURU KENDİSİNDE ARAYAN YOK!

Salgına karşı Erzurum’da şu anda olağanüstü bir mücadele verildiğini ve hastanelerin büyük bir özveri içerisinde hizmet vermeye çalıştığını dile getiren sağlık yöneticileri ise, “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymadıkları için virüs kapanlar test yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturmaya başlayınca, kabahatli biz olduk, öyle değil mi? Bu kişiler kendilerinde hiç kusur arıyorlar mı peki? Virüsü nerede ve nasıl kaptıklarına dair bir fikirleri var mı? Kesinlikle yok ama iş sağlık sistemini eleştirmeye gelince, mangalda kül bırakmıyorlar! Salgınla mücadele sadece bizim sorumluluğumuzda değildi, aynı zamanda insanlarımızın da alması gereken önlemler vardı. Biz sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Ancak bizi suçlayanlar maalesef sorumluluklarını unuttukları için hastane kapılarındalar!” diye konuştular. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...