Kışlık kıyafette Bitpazarı konsepti

Kışlık kıyafette Bitpazarı konsepti

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yazlık kıyafetlerin süslediği vitrinler de artık mod değiştirdi.

Kışlık kıyafette Bitpazarı konsepti

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yazlık kıyafetlerin süslediği vitrinler de artık mod değiştirdi.

Kışlık kıyafette Bitpazarı konsepti
Editor: admin
28 Ekim 2020 - 14:54

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yazlık kıyafetlerin süslediği vitrinler de artık mod değiştirdi. Konfeksiyon mağazalarında yazlık kıyafetler rafa kalkarken, mevsimlik ve kışlık kıyafetlerin ön plana çıkmaya başladığı Erzurum’da, ilginin büyüğünü ise, Gülahmet Caddesi’ndeki pazarlar gördü. Halk arasında “Bitpazarı” olarak bilinen semtte her türlü kıyafet ekonomik fiyatlarla satışa sulunurken, dargelirli ailelerin alışveriş tercihi yine burası oldu. Mağazalardan alışveriş yapmaya gücü yetmeyen dargelirli vatandaşlar, monttan pardesüye, kazaklardan kışlık ceketlere varıncaya kadar dilediği kıyafeti Bitpazarı’ndan temin ederken, alım gücü daha yüksek olanlar ise, genellikle spot mağazaları ve alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Fiyatların da geçen yıla oranla artış kaydettiği dile getirilen kışlık kıyafetlerde, en sık tercih edilen ürünlerin başında ise pardesü, kaban ve montlar geliyor.

BİR PARDESÜ 2-3 YIL GİYİLİYOR

Erzurum’da insanların kışlık kıyafetlere ilgisinin her yıl olmadığını dile getiren Sedat İncesu isimli esnaf, “Erzurum, iklimi yumuşak ve sevahir bir memleket olmadığı için burada alınan bir pardesü en az 3-4 yıl giyiliyor. Burada her yıl kışlık kıyafet alışverişi yapılmaz, insanlar kıyafet alır ve o kıyafetin üzerinden birkaç kış geçer. İlaveten Erzurum’da mevsimlik kıyafet satışları da az olur. Çünkü Erzurum’da hava ya soğuktur ya da sıcaktır. İkisinin ortası hiç olmadı, olmaz da. Bu yüzden mevsimlik kıyafetlere olan ihtiyaç da çok az olur” diye konuştu.

KIYAFET İÇİN ÇOK HARCAMA YAPILIYOR

Göze görünmüyor olsa da, Erzurum’da kışlık kıyafet için yapılan harcamaların da dikkat çektiğini anlatan İncesu, “Şimdi İzmir’de yaşayan bir vatandaş kış mevsimini yeri gelir bir ceketle geçirir, ama Erzurum’da böyle bir şansınız olmaz. Erzurum’da hem ısınabilmek için kömüre doğalgaza para öder, hem de giyinerek ısınabilmek için harcama yaparsınız. İşte bu yüzden Erzurum’da kışın yaşamak da zordur, giyinmek de zordur ve maliyetlidir. Vatandaşlarımıza çağrımız ise, harcamalarını mevsimlik kıyafetler için harcamasınlar. Şimdiden kışlıklarını alsın ve giyinmeye başlasınlar. Çünkü artık kar yağmasına sayılı günler var” dediler.
Yenigün 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı