O rakamı Uçar açıkladı!

O rakamı Uçar açıkladı!

Erzurum'da herkesin kafasındaki o soruyu Uçar yanıtladı.

O rakamı Uçar açıkladı!

Erzurum'da herkesin kafasındaki o soruyu Uçar yanıtladı.

O rakamı Uçar açıkladı!
Editor: admin
02 Ağustos 2019 - 16:33

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili olarak ayyuka çıkan söylentilere açıklık getirdi. Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesi’nin borcunun 130 milyon lira olduğunu açıkladı. Müceldili Konağı’nda bugün gazetecilerle bir araya gelen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 31 Mart seçimlerinin ardından gündeme gelen borç iddialarıyla ilgili olarak konuştu. Yakutiye Belediyesi’nin borcunun tamı tamına 130 milyon lira olduğunu açıklayan Başkan Uçar, bu borcun büyük bir bölümünü İller Bankası’ndan kullanılan kredilerin teşkil ettiğini dile getirdi. “Devlette devamlılık esastır” diyen Başkan Uçar, daha önceden oluşturulan ödeme planı çerçevesinde bu borçların ödenmeye devam ettiğini kaydetti.
HACI CUMA PROJESİ REVİZE EDİLECEK
Öte yandan Üç Kümbetler ve Hacı Cuma Mahallelerinin mevcut durumları hakkında bilgiler veren Başkan Mahmut Uçar, Hacı Cuma’yla ilgili geçen dönemde hazırlanmış bir proje olduğunu ancak bu projeyle hem geçen dönem hem de kendi yönetimleri tarafından ihale edilmesine karşın talipli çıkmadığını belirtti. Uçar, bu nedenle daha tercih edilebilir bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını ve kısa sürede hayata geçireceklerini dile getirdi. Yakutiye Belediye Başkanı Uçar, şunları kaydetti: “Üç kümbetlerde de önceki dönem projelendirilmiş içerisinde AVM ve Otel’in bulunduğu proje Bakanlığımız tarafından uygun görülmeyerek bu alanın tamamında Millet Bahçesi kurulması kararlaştırılmıştır. Projesi tamamlanmış olan Millet Bahçesinin önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak inşa çalışmalarına başlanacak.”
BAŞKAN UÇAR’DAN SALTUKLU VURGUSU
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, basın mensupları ile yaptığı toplantıda Yakutiye ilçesi için Saltuklular’ın önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, "Saltuklular Anadolu’nun İlk Müslüman Türk beyliğidir ve bu beyliğin başkenti Erzurum’dur. Bu beyliğin merkezi bugünkü Yakutiye sınırlarındadır ve bıraktıkları tarihi eserler halen ilçemizde yaşamaktadır. Bu nedenle Saltuklular’ı yad edecek ve genç nesle ecdadımızı tanıtacağız” dedi. Yanı sıra isimleri kaldırılmış eski mahalleleri yeniden yaşatacak, sportif etkinlikler, hareketli ve sağlıklı yaşamı destekleyici projeler gerçekleştirecek, el işi kurslarında özellikle ev hanımlarımıza yönelik programlar yapacağız" diyen Uçar, parkların, yeşil alanların ve mesire alanlarının daha fazla olacağı bir ilçe için çalışacaklarının altını çizdi.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Babunec'te
Babunec'te "Biz Bize Kahvaltı Programı"