Salgın Dadaşları hasret bıraktı

Salgın Dadaşları hasret bıraktı

Erzurum’un şehir dışında gerçekleştirilen ilk hemşehri buluşmasına imzasını atan ESAV, hasret giderebilmek için salgının bir an önce sona ermesini bekliyor.

Salgın Dadaşları hasret bıraktı

Erzurum’un şehir dışında gerçekleştirilen ilk hemşehri buluşmasına imzasını atan ESAV, hasret giderebilmek için salgının bir an önce sona ermesini bekliyor.

Salgın Dadaşları hasret bıraktı
Editor: admin
05 Şubat 2021 - 21:49

Erzurum’un şehir dışında gerçekleştirilen ilk hemşehri buluşmasına imzasını atan ESAV, hasret giderebilmek için küresel salgının bir an önce sona ermesini bekliyor. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Erzurum Günleri için bu yıl sonuna odaklanan ESAV, salgının sağlık açısından bir tehlike olmaktan çıkması halinde Dadaş buluşmalarına bu yıl yeniden başlamayı planlıyor. Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Başkanı Veysel Karani Aksungur, adeta markalaştırdığı Erzurum Buluşmaları için gözünü şimdiden yıl sonuna çevirdi. Pandemi sebebiyle 2020 yılında gerçekleştirilemeyen Erzurum Günleri organizasyonun büyük bir eksiklik olarak zihinlere kaydedildiğini belirten Veysel Karani Aksungur, “Salgın sebebiyle Dadaşları Ankara’da bir araya getiremedik. Ama Allah’ın izniyle hasret bu yıl sona erecek” dedi. 


ESAV HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE ÖRNEK OLDU 

Erzurum Günleri adı altındaki tanıtım etkinliğini gerçekleştiren ilk sivil toplum kuruluşu olan ESAV, ev sahipliği yaptığı bu organizasyonla Erzurum dışındaki bütün hemşehri derneklerine öncülük etmişti. İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi illerdeki hemşehri derneklerine de örnek olan ve Türkiye’nin dört bir yanında Erzurum rüzgarları estirilmesini sağlayan ESAV, salgınla mücadelenin hedefine ulaşması halinde yeni bir organizasyonu planlamak için şimdiden yol haritası hazırlıyor. ESAV Başkanı Aksungur, “Küresel salgınla mücadele noktasında ülkemizde çok kıymetli adımlar atılıyor. Aşılamanın da yaygınlık kazanmasıyla birlikte inşallah bu yılın sonunda Erzurum Tanıtım Günleri için yeniden kolları sıvamış olacağız” diye konuştu. 

GURBETTEKİ DADAŞLAR DA HEYECANLI… 

Öte yandan küresel salgının bir an önce sona ermesini ESAV kadar, Ankara’da ve çevre illerde yaşayan Dadaşlar da istiyor. Her yıl Ankara’da yapılan organizasyonun adeta Dadaş şölenine dönüştüğünü dile getiren gurbetteki Erzurumlular, “Erzurum’u özledik, Ankara’daki Erzurum buluşmalarını özledik. Salgın bütün alışkanlıklarımızı değiştirdi. Umuyoruz bu illetten bu yıl kurtulur ve sene sonunda Ankara’da yeniden Dadaşlar buluşmasını gerçekleştiririz” dedi.
Yenigün / Erzurum

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...