Tehlikenin yeni adı; TATİL!

Tehlikenin yeni adı; TATİL!

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme dönemi, Erzurum dışında yaşayan Dadaşların yolunu da açtı.

Tehlikenin yeni adı; TATİL!

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme dönemi, Erzurum dışında yaşayan Dadaşların yolunu da açtı.

Tehlikenin yeni adı; TATİL!
Editor: admin
06 Temmuz 2021 - 11:11

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme dönemi, Erzurum dışında yaşayan Dadaşların yolunu da açtı. Yaz tatilini Erzurum’da geçirmek için doğdukları topraklara akın etmeye başlayan Dadaşlar, bayramı Erzurum’da geçirme planları yaparken, uzmanlar ise “tedbirler elden bırakılmamalı!” çağrısı yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından Erzurum’a gelenler gibi, Erzurum’dan da yine ülkenin dört bir yanına tatil için gidenlerin olacağını hatırlatan uzmanlar, “Bu durum halen mücadele halinde olduğumuz Covid için bulunmaz bir fırsat. Çünkü seyahat, virüsün bir ilden başka bir ile kolaylıkla taşınabilmesini sağlayan faktörlerin başında geliyor. Özellikle de Delta varyantı tehlikesinin giderek boyut büyüttüğü bir dönemde hepimizin çok daha dikkatli davranması gerekiyor” diye konuştular.

TATİL SONRASI VAKALAR ARTABİLİR!

Şehir dışından Erzurum’a, Erzurum’dan da şehir dışına gidenlerin birkaç günlük süreyle kendilerine çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Virüsü kapmış olan bir kişide ilk belirtiler 3-5 gün içerisinde zaten görülmeye başlıyor. Bu yüzden kendisinde Covid semptomları farkeden ya da şüphelenenler mutlaka test yaptırmalı, hem kendi, hemk de başkasının hayatını riske atmamalıdır” dediler.

Tatil dönemlerinin temas ortamı demek olduğunu ve bunun geçen yıl aci bir biçimde tecrübe edildiğini hatırlatan uzmanlar, “Geçtiğimiz yıl tatil sezonunun sona ermesiyle birlikte vaka sayılarındaki anormal artışa hep birlikte tanıklık ettik. Tatil beldelerine akın eden insanların büyük bir bölümünü dönüşte hastalanmaktan kurtulamadı. Bu yüzden tatil planları yapanların ya da tatilde olanların dikkat etmeleri gereken hususların başında maske, mesafe ve temizlik kuralları geliyor” şeklinde konuştular.

TATİL PLANI YAPANLARA AŞI UYARISI

Öte yandan tatilcilere aşı uyarısında da bulunan uzmanlar, tatile çıkmayı düşünenlerin hazırlıklarının en başına aşıyı yerleştirmeleri çağrısı yaparak, “Tatil konusunda kararlı olanlar hiç olmazsa tatile çıkmadan önce aşı yaptırmalı ve kendilerini koruma altına aldırmalıdır. Virüsün bulaş zincirini kırabilmemiz, yaygın aşılamayla mümkün olacak. Bu yüzden tatilde karşı karşıya kalmamız muhtemel olan bulaş riskine karşı aşımızı yaptıralım, tatile çıkaksak da, öyle çıkalım” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...