Termometreler düşüşe geçti!

Termometreler düşüşe geçti!

Geçtiğimiz hafta en düyük hava sıcaklığının 29 derece olarak kaydedildiği Erzurum’da, termometreler bu hafta 5 derecelik düşüşü birden yaşadı.

Termometreler düşüşe geçti!

Geçtiğimiz hafta en düyük hava sıcaklığının 29 derece olarak kaydedildiği Erzurum’da, termometreler bu hafta 5 derecelik düşüşü birden yaşadı.

Termometreler düşüşe geçti!
Editor: admin
22 Eylül 2020 - 11:46

Erzurum’da hava sıcaklıklarındaki düşüş kendini göstermeye başladı. Geçtiğimiz hafta en düyük hava sıcaklığının 29 derece olarak kaydedildiği Erzurum’da, termometreler bu hafta 5 derecelik düşüşü birden yaşadı. Cuma gününe kadar hava sıcaklıklarının 24-25 derece arasında değişeceği Erzurum’da, gece sıcaklıkları ise neredeyse yarı yarıya düştü. Geçtiğimiz hafta 15 derecenin üzerinde olan gece hava sıcaklıkları, bu hafta 7 dereceye kadar gerileyecek. Haftanın en düşük sıcaklığının gece 7, gündüz ise 24 dereceyle Çarşamba günü yaşanacağı Erzurum’da, bugün ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hafta boyunca havanın parçalı bulutlu olması beklenirken, önümüzdeki hafta yağışların sıklaşması ve buna bağlı olarak hava sıcaklıklarının da ciddi oranda düşüş kaydetmesi bekleniyor.

ERZURUM’DA HER ŞEY MEVSİM NORMALLERİNDE

Uzun bir aradan sonra ilk kez bir yılı mevsim normallerinde yaşayan Erzurum’da, yağışlar da yine mevsim normallerinde gerçekleşti. Bu ayın son haftasından başlayarak yağışların yurt genelinde etkili olacağı tahmin edilirken, yine hava sıcaklıklarının da, ülke genelinde mevsim normallerinde bir seyir izleyeceği ifade ediliyor. Bu arada Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; Pazar günü Erzurum genelinde en yüksek sıcaklık İspir ilçesinde kaydedildi. Erzurum genelinde hava sıcaklıkları 20-27 derece arasında değişirken, İspir’de hava sıcaklığı neredeyse 30 dereceye ulaştı.

NE SOĞUK OLACAK, NE KURAK OLACAK!

Öte yandan Meteoroloji uzmanlarına göre; Erzurum’da bu yıl kış mevsiminde anormal iklimsel hareketliliklere rastlanmayacağı öngörülüyor. Yağışların ve hava sıcaklık değerlerinin kış ayları boyunca mevsim normallerinin üzerine çıkmayacağı tahmin edilirken, yine metrekareye düşen yağış miktarının da, sıradışı değerlere ulaşmaması bekleniyor. Uzmanlar, “Veriler ışığında bir tahminde bulunmak gerekirse; bu kış mevsimi ne çok soğuk, ne de çok kurak olacak. Mevsim normallerinde bir kış geçireceğimizi öngörüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...