Erzurum zirveye ÇEK’iliyor

Erzurum zirveye ÇEK’iliyor

Erzurum, hem çek sayısı ve hem de çek tutarı bakımından zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor.

Erzurum zirveye ÇEK’iliyor

Erzurum, hem çek sayısı ve hem de çek tutarı bakımından zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor.

Erzurum zirveye ÇEK’iliyor
Editor: admin
08 Haziran 2021 - 11:51

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre; Erzurum’da Nisan ayında 296 milyon 155 bin lira tutarında 6 bin 645 çek ödemesi yapıldı. Çek sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci, çek tutarı yüksekliği bakımından da üçüncü olan Erzurum, liderliği şimdilik Van’a kaptırırken, Erzurum’u ise aynı kategoride Malatya ile Elazığ izledi.

Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan dönemde Van’da 33 bin 433 çek için ödeme yapılırken, Erzurum’da 31 bin 203, Malatya’da 28 bin 299, Elazığ’da 27 bin 176, Ağrı’da 13 bin 961, Bitlis’te 11 bin 577, Muş’ta 11 bin 518, Bingöl’de 8 bin 163, Erzincan’da 7 bin 991, Kars’ta 7 bin 647, Hakkari’de 7 bin 10, Iğdır’da 6 bin 878, Ardahan’da 2 bin 638 ve Tunceli’de de 2 bin 253 çekin ibrazı gerçekleştirildi.

 

GEÇTİĞİMİZ YILA DA DAMGA VURMUŞTU

Erzurum, çek sayısı ve çek tutarı yüksekliği bakımından geçtiğimiz yıla da damgasını vurmuş ve bölge illeri arasında hatırı sayılır bir konum elde etmişti. Erzurum’un 2021 yılına da yüksek çek performansıyla göze çarptığı görülürken, yılın geride kalan aylarında da çek sayısıyla birlikte çek tutarı yüksekliğinin dikkat çekici boyutlarda gerçekleşmesi bekleniyor.

Ekonomistler, Erzurum’un çek performansında dikkat çeken bir başka hususun da, vaktinde ibraz olduğunu belirterek, “Çek performans verileri oluşturulurken, çek sayısı ve tutar yüksekliğinin yanında, çeklerin vaktinde ibrazı da hesaba katılır. Bu manada Erzurum’un bulunduğu nokta gerçekten de mali açıdan kayda değer. Çünkü çek ibrazlarında genellikle sorun yaşanmadığı gibi, kesilen çeklerin neredeyse tamamına yakın bir bölümü de, zamanında ödendi.

 

PANDEMİYE RAĞMEN DURUM BÖYLE…

Bu durumun pandemiye rağmen böyle olduğuna dikkati çeken ekonomistler,  “Son 1,5 yıldır devam eden pandemi şartları, mali dengeleri alt-üst etti. Buna rağmen bile Erzurum’un çek performansı yüksek olumluluk seviyesinde. İşler yolunda gider ve pandemi kısıtlamalarıyla yeniden karşılaşma durumu söz konusu olmazsa, çek performansı da artış gösterecek ve Erzurum’un bölge illeri arasındaki yeri kesinlikle zirve olacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.