Esnafın gözü Kabine’de

Esnafın gözü Kabine’de

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadelede yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor.

Esnafın gözü Kabine’de

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadelede yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor.

Esnafın gözü Kabine’de
Editor: admin
31 Mayıs 2021 - 12:28

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Kabine toplantısından çıkacak kararın esnafımıza müjde niteliğinde olması en büyük dileğimizdir” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadelede yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor. Türkiye’de 17 Mayıs itibariyle başlayan kademeli normalleşme döneminin ardından gözler bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararlara kilitlendi. Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, esnafın gözü ve kulağının bugün yapılacak olan Kabine toplantısında olacağını söyledi. Covid-19 salgınının meydana getirdiği belirsizliğin yarattığı işsizlik ve sıkıntıların esnafıa ekonomik olarak büyük darbe vurduğu gibi, iş kapasitelerinin de tamamına yakınını etkisi altına aldığını kaydeden Başkan Karaca, “Pandemi yasak ve önlemlerinden dolayı uzun süredir kapalı kalan esnafımız, büyük bir heyecanla kabine toplantısından çıkacak karara ve sayın cumhurbaşkanının yapacağı açıklamaya kilitlenmiş durumda” diye konuştu.

BELİRSİZLİK BİR AN ÖNCE SON BULMALI

Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararların piyasaları yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Başkan Hikmet Karaca, ortada bir belirsizlik sürecinin bulunduğunu ifade ederek, “Esnaf olarak en büyük temennimiz, içinde bulunduğumuz mağduriyetler ve özellikle en çok zarar gören sektörler mantık ölçüleri çerçevesinde göz önüne alınması yönündedir. Bu belirsizliğin bir an önce son bulması ve kabine toplantısından çıkacak kararın esnafımıza müjde niteliğinde olması en büyük dileğimizdir”  ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA ESNAF İŞYERİNE KİLİT VURDU

Erzurum’da yüzlerce esnafın salgın sebebiyle çok büyük mağduriyetler yaşadığını ve birçoğunun işyerine kilit vurmak zorunda kaldığını dile getiren Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Küçük esnaf zaten uzunca bir süredir borç sarmalı içerisindeydi. Üstüne salgının etkileri de eklenince, neredeyse nefes bile alamaz hale gelindi. Bu mağduriyetlerin mutlaka göz önünde bulundurulması küçük esnafı rahatlatacak adımların atılması gerekiyor. Çünkü pandemi bugün sonüa erecek olsa bile esnafın yaraları bir çırpıda iyileşecek gibi değildir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
Halis Topal Erzurum'da basınla bir araya geldi.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.
“Sudan Ucuz” sözü hayal oldu.