İsteseler de kullanamıyorlar!

İsteseler de kullanamıyorlar!

Hükümetin esnafa yönelik olarak açıkladığı KOSGEB kredi paketi, işletmecileri pek memnun etmedi.

İsteseler de kullanamıyorlar!

Hükümetin esnafa yönelik olarak açıkladığı KOSGEB kredi paketi, işletmecileri pek memnun etmedi.

İsteseler de kullanamıyorlar!
Editor: admin
06 Mayıs 2021 - 11:14

Hükümetin esnafa yönelik olarak açıkladığı KOSGEB kredi paketi, işletmecileri pek memnun etmedi. 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredilerden faydalanabilmek için Halkbank’tan kredi kullanmamış olma şartı getirilmesine tepki gösteren işletmeciler, “Pandemi döneminde Halkbank’tan kredi kullanmayan esnaf mı kaldı ki, böyle bir şart öne sürüyorlar?” görüşünü paylaştı. Erzurumlu esnaf ve işletmeciler, KOSGEB üzerinden kullandırılacağı açıklanan kredilerin esnaf için cazip olsa da, kullanılabilir olmadığını dile getirerek, “Bu kredilerden faydalanabilecek olsak tamam da, böyle bir ihtimal ortada yok. Çünkü pandemi döneminde geçen yıl Halkbank’tan kredi kullandık. Bu yüzden KOSGEB üzerinden kredi almamız mümkün değil” diye konuştu. 

SORUN SADECE KREDİLER OLSA İYİ!

Sorunun sadece Halkbank kredileri olmadığının altını çizen esnaf, “Hükümetimiz KOSGEB kredileri için sadece Halkbank’tan kredi kullanmamış olma şartını getirmiyor. Aynı zamanda kredi kullanmak isteyenlerin yasal limitleri aşacak şekilde vergi ve yapılandırma borcunun bulunmaması da gerekiyor. İyi de, pandemi döneminde borçlanmayan esnaf mı kaldı, borcunu yapılandırmayan esnaf mı kaldı? Hemen herkesin borcu var, yapılandırması var. Bu da demek oluyor ki, bu krediye ihtiyaç duyan esnafın çok büyük bir bölümü bu krediden faydalanamayacak. Öyle olmasa bu şartlar öne sürülmezdi. İyi niyetli olmasak; hükümetin bu kredileri kullandırtmak için değil de, kullandırtmamak için elinden geleni yaptığını düşüneceğiz. Ama işte böyle bir şeye de inanmak istemiyoruz” şeklinde konuştular.

Erzurum’daki esnaf ve işletmeciler, KOSGEB kredileriyle ilgili düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eğer esnafa Gerçekten de katkıda bulununmak isteniliyorsa kredi kullanabilme şartlarının yeniden gözden geçirilmesi ve mağdur olan esnafın ihtiyaç duyduğu nakit sıkıntısını giderecek formata sokulması gerekmektedir” diye konuştular

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı