Bir de kampanya düzenliyorlar!

Bir de kampanya düzenliyorlar!

Salgınla mücadele kapsamında başlatılan tam kapanma dönemi, zincir marketlerin umurunda bile değil!

Bir de kampanya düzenliyorlar!

Salgınla mücadele kapsamında başlatılan tam kapanma dönemi, zincir marketlerin umurunda bile değil!

Bir de kampanya düzenliyorlar!
Editor: admin
05 Mayıs 2021 - 12:37

Söz konusu marketler, kısıtlama tedbirlerine tam olarak riayet etmedikleri gibi, bir de haftanın belirli günlerinde indirim kampanyaları düzenleyerek izdihama sebep oluyor. Vatandaşlar, zincir marketlerin çizmeyi iyice aşmaya başladıklarını belirterek, “Bunlara engel olmaya kimsenin mi gücü yetmiyor yoksa bunlar devletin aldığı tedbirlerle dalga mı geçiyor?” diye sordular. Kapanma döneminde daha az müşteri alınması ve izhidama sebebiyet vermemesi gereken zincir marketlerin, tam tersine indirim kampanyaları organize ettiklerini dile getiren hassasiyet sahibi vatandaşlar, “İndirim kampanyaları sebebiyle insanlar sabahın erken saatlerinde marketler önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu yetmiyormuş gibi, marekt içerisinde de ürün kapma yarışı yüzünden izdiham yaşanıyor” diye konuştular. 

BUNUN ADI DEVLETİ HİÇE SAYMAKTIR!

Zincir marketlerin sergiledikleri bu tutumun, devletin salgına karşı aldığı tedbirleri hiçe saymak olduğunu dile getiren tüketici dernekleri ise, toplum sağlığı açısından kurallara riayet etmenin gerektiği bir dönemde böylesine sorumsuz işlere imza atmanın akıl almaz bir durum olduğu görüşünde. Tüketici derneklerinin yetkilileri, zincir marketlerle ilgili olarak ihtiyaç duyulan denetimin bir türlü yapılmadığını ve söz konusu işletmelerin başlarına buyruk bir biçimde davranmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Devlet bu illeti bertaraf edebilmek için tedbir alsın, fedakarlık yapsın, zorluklar yaşasın; ancak bu durum zincir marketlerin hiç umurunda olmasın! Böyle bir dönemde  indirim kampanyaları düzenleyerek insanları akın akın marketlere çağırmanın ne anlamı var? Bu tür girişimlere göz yumulacaksa, devletin aldığı tedbirlerin artık ne önemi kalır?” şeklinde konuştular.

İNDİRİM KAMPANYALARINA MÜDAHALE EDİLSİN!

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda harekete geçmesi ve salgınla mücadele döneminde icra edilen bu tür indirim kampanyalarına müdahale etmesini isteyen tüketici derneklerin yetkilileri, “Zincir marketlerin derdi vatandaşa indirimli ürün falan satmak değil. Onların tek derdi var; insanları akın akın marketlere getirmek. Nasılsa her gelen bir şekilde alışveriş yapmış olacak. Kaldı ki, indirimli ürünleri de üçer-beşer adet getiriyorlar ve onlar da kaşla göz arasında satılıyor. Bunun adı aldatmacadır, hele böyle bir döemde kısıtlama tedbirlerini ve kurallarını ihlaldir. Bunun da cezai yaptırımının olması gerekir. İnsanların evlerine kapandığı bir dönemde sergilenen bu sorumsuzluğa gerekli cezayı vermekse, devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının görevidir” diye konuştular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı