Kar geliyor, kâr gidiyor!

Kar geliyor, kâr gidiyor!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzurum’da, beklenen yağışlar bugün geliyor.

Kar geliyor, kâr gidiyor!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzurum’da, beklenen yağışlar bugün geliyor.

Kar geliyor, kâr gidiyor!
Editor: admin
15 Aralık 2020 - 12:35

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzurum’da, beklenen yağışlar bugün geliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için iki gün boyunca kar yağışı uyarısı yaptı. Bugün ve yarın gün boyu kar yağışının yağmasının beklendiği Erzurum’da, hava sıcaklığı ise 3 dereceye kadar düşecek. Gece hava sıcaklıklarının ise, sıfırın altında 3 derece olacağı Erzurum’da, Perşembe ve Cuma günleri ise hava açık ve güneşli olacak. Haftalık hava tahmin raporuna göre; Salı ve Çarşamba günü kar yağışının beklendiği Erzurum’da, yağışların ardından hava sıcaklıkları da doğrudan düşüşe geçecek. Genel anlamda sıcaklıkların yine mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği Erzurum’da, inişli-çıkışlı hava sıcaklığı grafiği Aralık ayı sonuna kadar dikkat çekecek. Meteoroloji uzmanlarına göre; Erzurum’un dondurucu soğukların etkisi altına Ocak ayından itibaren girmesi bekleniyor.

SON 15 YILIN EN SICAK ARALIK AYI

Bu arada Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait uzun yıllar ortalamasına göre; Erzurum son 15 yılın en sıcak Aralık ayını geçiriyor. Geçtiğimiz yıl beyaz örtüsünü Kasım ayında giyinen ve Aralık ayında gündüz hava sıcaklıklarının sıfırın altında 15 derecenin üzerine çıktığı Erzurum’da, bu yıl termometreler 3-4 dereçe arasında değişen hava sıcaklıklarını gösteriyor. Uzmanlar, Erzurum’da hemen hemen her 10 yılda bir benzer iklim değişikliklerinin dikkat çektiğini belirterek, bunda son yıllarda yapılan göletler ve barajların son derece etkisinin olduğunu vurgulayarak, ilerleyen dönemlerde mevsimsel değişikliklerin çok daha dikkat çekici boyutlara ulaşacağına işaret ediliyor.

DARGELİRLİ VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Öte yandan Erzurum’da bu yıl geciken kar yağışı, dargelirli vatandaşlar için kâr anlamına geliyor. Dondurucu soğuklardan uzak günler geçiren Erzurum’da, ısınma giderleri de normalin altına düşerken, bu durum dargelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Dargelirli vatandaşlar, “Erzurum’a kar yakışıyor evet ama bu şartlarda yağan her kar cebimize ateş olarak düşüyor. O yüzden bu sıcak günler bizim açımızdan kazanç demek. İnşallah bu ayı da bu sıcaklıklarla geçiririz” dediler.
Yenigün / Erzurum 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...