Vatandaş kimin umurunda!

Vatandaş kimin umurunda!

Son günlerde gündeme damgasını vuran elektrik faturası iddialarına tüketicilerin tepkisi giderek artıyor.

Vatandaş kimin umurunda!

Son günlerde gündeme damgasını vuran elektrik faturası iddialarına tüketicilerin tepkisi giderek artıyor.

Vatandaş kimin umurunda!
Editor: admin
14 Aralık 2020 - 09:45

Son günlerde gündeme damgasını vuran elektrik faturası iddialarına tüketicilerin tepkisi giderek artıyor. Elektrik şirketlerinin temsil ve ağırlama giderleri ile konaklama, danışmanlık, seminer, dernek aidatları, noter ve mahkeme masrafları gibi daha birçok giderinin elektrik faturalarına yansıtılacağı iddiası, kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medyada da paylaşılıp tartışılmaya başlanan iddiaya göre; “Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri elektrik faturalarına yüklenecek. Bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek. Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek”

YETKİLİLERİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR

Vatandaşlar, elektrik dağıtım ve perakende satış şirketlerinin tamamen kendilerini ilgilendiren giderlerinin abonelere ödetileceği iddiasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu iddia ortalıkta dolaşıyor ama şu ana kadar hiçbir yetkili ya da siyasetçinin bu hususta yaptığı herhangi bir açıklama olmadı. Demek ki söylenenler doğru ve bu paralar vatandaşın sırtına vurulacak. Yani birileri rahat edecek diye, birilerinin değirmenine su taşınacak diye bedeli yine vatandaş ödeyecek” diye konuştular.

HÜKÜMET ADINA ÇOK BÜYÜK BİR AYIP!

Böyle bir uygulamanın gerçekleşmesinin hükümet adına kaydedilecek en büyük ayıp olacağını ifade eden elektrik aboneleri, “Türkiye genelinde elektrik dağıtımı yapan onlarca şirket zaten milletin kursağına ot tıkıyor. Bu yetmezmiş gibi, sahiplerine zaten milyonlarca lira para kazandıran bu şirketlerin çeşitli giderleri de vatandaşa ödetiliyor. Şirketlerin üye oldukları derneklerin aidatından bize ne, şirket yetkililerinin konaklama giderlerinden bize ne? Bu şirketler bize elektrik satıyor, bizler de onun parasını ödüyoruz. Onların her türlü ihtiyacını gidermekle yükümlüyüz de, bundan bizim mi haberimiz yok?” diye sordular.
Yenigün/ Erzurum

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.
Atasever Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı.
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…