Öğrencilerle anneler daha ilgili

Öğrencilerle anneler daha ilgili

Erzurum’daki bazı okul idarecileri tarafından yapılan “Veli-Öğrenci-Okul” araştırmasına göre; öğrencilerin okul takip sorumluluğunu da anneler yürütüyor.

Öğrencilerle anneler daha ilgili

Erzurum’daki bazı okul idarecileri tarafından yapılan “Veli-Öğrenci-Okul” araştırmasına göre; öğrencilerin okul takip sorumluluğunu da anneler yürütüyor.

Öğrencilerle anneler daha ilgili
Editor: admin
24 Aralık 2019 - 23:24

Erzurum’da öğrencilerle babalardan çok anneler ilgileniyor. Okullarda periyodik aralıklarla düzenlenen veli toplantılarına daha çok annelerin gittikleri gözlenirken, her 10 öğrenci velisinden 7’sini kadınlar oluşturuyor.
Erzurum’daki bazı okul idarecileri tarafından yapılan “Veli-Öğrenci-Okul” araştırmasına göre; öğrencilerin okul takip sorumluluğunu da anneler yürütüyor. Okullarda periyodik aralıklarla düzenlenen veli toplantılarında babalar yerine annelerin daha çok sorumluluk üstlendikleri ortaya çıkarken, erkek velilerin birçoğu, bu süreci annelerin çok daha iyi yürüttüğünü düşünüyor. Okul idarecileri, kadınların titizlik ve özveri konusunda erkeklere göre çok daha farklı olduklarını belirterek, “Babalar, öğrencileri için anneler kadar ilgili değil. Okullara gelen velilerin neredeyse yüzde 70’ini anneler oluşturuyor” dediler.


ANNELER ÇOK DAHA AKTİF ROL OYNUYOR
Araştırmadan ortaya çıkan sonucun; babaların çocuklarıyla ilgilenmedikleri anlamına kesinlikle gelmemesini isteyen okul idarecileri, sonucun tam tersine kadınların okul-öğrenci ve veli ilişkilerinin kurulması ve sürdürülebilir olmasında çok daha aktif bir rol oynadıklarını ortaya koyduğunu dile getirdiler.
İdareciler, “Anneler, öğrencilerin öğretmenleri ve okullarıyla olan ilişkilerden birinci derecede haberdar olan veliler. Öğretmenlerle birebir temas kurulmasında, eksikliklerin giderilmesinde, öğrencilerin yönlendirilmesinde hep anne emeği ön plana çıkıyor. Babalar da bu sürece dahil oluyorlar ama anneler kadar başarılı değiller. Öyle baba veliler var ki; veliler toplantısına geldiklerinde bir an önce okuldan ayrılmak istiyorlar. Ama anneler öyle değil, onlar en küçük ayrıntıyı bile hesaba katıyorlar” diye konuştular.


İDARECİLERDEN BABALARA ÇAĞRI
Babalara tavsiyelerde de bulunan okul idarecileri, “Babalar genellikle okulların aile birliklerinde görev almayı tercih ediyorlar. Hâlbuki okul aile birlikleri, öğrencilerin eğitim durumlarından çok daha fazla önemli değil. Bu yüzden babalara, veliler toplantılarına daha sık katılma ve süreci annelerle birlikte yönetmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz” dediler.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Kent Lokantasına yoğun ilgi…
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay’ı ziyaret etti..
Rektör Çomaklı, YÖKAK Başkanı Kocabıçak ile İnsan...