Olan küçük esnafa oluyor

Olan küçük esnafa oluyor

Vatandaşların gıda ihtiyaçlarını gidermeleri için açık tutulan marketler, zücaciyeden konfeksiyona varıncaya kadar her alanda faaliyet gösteriyor.

Olan küçük esnafa oluyor

Vatandaşların gıda ihtiyaçlarını gidermeleri için açık tutulan marketler, zücaciyeden konfeksiyona varıncaya kadar her alanda faaliyet gösteriyor.

Olan küçük esnafa oluyor
Editor: admin
05 Mayıs 2021 - 12:15

Kısıtlama dönemlerinde vatandaşların gıda ihtiyaçlarını gidermeleri için açık tutulan  marketler, gıdanın yanında zücaciyeden konfeksiyona varıncaya kadar her alanda faaliyet gösteriyor. Erzurum’daki konfeksiyoncu ve züccaciyeci esnaf, bu duruma tepki göstererek, kısıtlama kurallarının yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Erzurum’da da bazı marketlerin sadece gıda değil, beyaz eşyadan konfeksiyona, zücaciyeden kunduraya varıncaya kadar birçok alanda faaliyet gösterdiğini vurgulayan esnaf, “Vatandaş markete gıda alışverişi yapmaya gidiyor, ama markette her yer açık. Konfeksiyon var, kundura var, züccaciye var, beyaz eşya var. Yani böyle bir mantık olabilir mi? Bu bir defa eşitlik ilkesine aykırı! Yasaksa herkese yasak olsun, serbestse herkese serbest olsun” diye konuştular.

MARKETLER AYAKKABI BİLE SATIYOR!

Erzurum’da belli başlı bazı marketlerin sadece gıda üzerine değil, birçok alanda satış yaptığını, bunun da eşitlik ilkesine kesinlikle aykırı bir durum teşkil ettiğini dile getiren esnaf, “Ayakkabı satan bir esnafın dükkanı kapalı, ama marketlerde ayakkabı satışı serbest. Konfeksiyoncular kısıtlama kapsamında kapalı, fakat marketlerdeki konfeksiyon katları açık. Marketlerde beyaz eşya satışı yapılıyor, ama aynı işi dışarıda yapan esnafa işyeri açmak yasak. Adalet bunun neresinde, hak, hukuk ve eşitlik bunun neresinde? Eğer yasak genelse herkes ve her sektör için geçerli olmalı, kimse bu süreçte kesinlikle mağdur edilmemelidir” şeklinde konuştular.

ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAFA VERİLMELİ

Ramazan bayramının ardından geçilecek yeni normalleşmede önceliğin küçük esnafa verilmesi gerektiğini vurgulayan Erzurumlu esnaf, “Büyük marketler ve AVM’ler yüzünden zaten yeterince mağdur olduk. Yeni normalleşme döneminde bu yüzden öncelik ve ayrıcalık küçük esnafa tanınmalı, en azından sırtımıza yüklenen yükün bedeli telafi edilmelidir. Olan bu süreçte küçük esnafa oldu, büyük işletmeler işlerini her şekilde yürüttü. Küçük esnaf da sermayesinden yedi, küçüldükçe küçüldü. En büyük arzumuz ve beklentimiz bu virüs illetinden bir an önce kurtulmak. Başka da bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de Mayıs ayında beyaza büründü..
Palandöken Dağı’nın zirvesi ile birlikte artık etekleri de...
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı
Büyük Doğu Anadolu Garaj günleri Başladı